Urbanisme

SOS Costa Brava alerta que a Begur encara s’hi faran 1.161 habitatges

La plataforma troba a faltar també més exigència a Pals, Santa Cristina i Platja d’Aro

SOS Costa Brava va alertar ahir a Begur que el pla director urbanístic (PDU) de sòls no sostenibles al litoral, tot i l’extinció de 13 sectors amb 560 habitatges previstos i la reducció de 61 en altres àmbits, encara manté 11 desenvolupaments que qüestionen –amb permisos o en obres– i no en menciona altres de potencials. Així, lamenten la previsió que encara s’hi pugui construir un mínim de 1.161 habitatges nous.

La portaveu de Salvem la Costa de Begur, Lydia Chaparro, va dir que la xifra segurament és superior, ja que no tenen mitjans per analitzar parcel·les aïllades que també puguin incomplir criteris de pendents excessius o emmarcades en sòls forestals. En un acte davant una cinquantena de persones al Casino begurenc, Chaparro i l’advocat Eduard de Ribot, portaveu de SOS Costa Brava, van demanar “valentia” a l’actual govern municipal per atendre les impugnacions de projectes, com ara les urbanitzacions de S’Antiga i Sa Riera Living, i el xalet del Port des Pi –als jutjats–, i la darrera denúncia administrativa que han cursat contra la promoció Montcal 2, amb 33 habitatges projectats en una zona de dunes que defensen que està inclosa en el PEIN de les Muntanyes de Begur. De Ribot va destacar que el PDU esmenta la protecció d’elements com ara les parets de pedra seca, però insistia que necessiten suports per mantenir els litigis, i no només econòmics sinó humans. Per exemple, pèrits oficials per contrarestar els arguments tècnics de part de les defenses dels promotors, ajuntaments i la Generalitat.

La plataforma continua amb el calendari d’actes per analitzar l’escenari que el PDU deixa als municipis del litoral gironí. Divendres al vespre, a Sant Feliu de Guíxols, van fer anàlisi sobre la població –on es podrà reduir l’impacte de nous xalets que encara no tinguin llicència en urbanitzacions sensibles–, Platja d’Aro –on lamenten que el PDU no hagi revisat criteris de diversos sectors del POUM– i també Santa Cristina d’Aro. En aquest darrer municipi, creuen que la reducció del nombre d’habitatges a la urbanització de Riera Molinets és curta i s’hauria d’haver “desclassificat completament”.

Finalment, ahir a la tarda també van analitzar el cas de Pals, on el pla ha reduït el potencial de creixement del nombre de noves segones residències de les més de 3.000 previstes al POUM del 1986 fins a unes 1.700. Però malgrat això, encara sostenen que aquesta darrera xifra és “insostenible”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia