Infraestructures i serveis

Infraestructures

Treure la pols a la samarreta

Salvem les Valls es reactiva presentant 600 al·legacions al traçat de la variant de les Preses

Fa un viatge reivindicatiu amb bicicleta

Els tres representants de la coordinadora Salvem les Valls que ahir van dur les al·legacions a la variant de les Preses amb bicicleta des de la Vall d’en Bas fins al registre de la Generalitat a Girona, lluïen i van suar les samarretes originals de l’entitat, la dels inicis de la seva activitat reivindicativa, trenta anys després de la seva primera acció. La van treure de l’armari no pas per un motiu nostàlgic, ni per una exposició, sinó per liderar l’oposició a aquesta variant. Van registrar 600 al·legacions, l’últim dia del període d’exposició pública. Els ajuntaments, però, tenen un mes més.

No en va, el president de la coordinadora, Raül Valls, remarcava que Salvem les Valls ha tornat. De fet, no ha marxat mai, perquè, després de l’obertura del túnel de Bracons, no es va dissoldre, sinó que es va reconvertir en l’actual Centre per a la Sostenibilitat Territorial, un paraigua per a les entitats i els particulars que defensen una nova cultura del territori, més lligada al concepte de sostenibilitat.

I, precisament, la formulació d’estratègies per fer front al canvi climàtic, d’entre les quals destaca un nou model de mobilitat, són el principal argument del model d’al·legació que han formulat les 600 persones signatàries, quasi totes a títol individual i majoritàriament de la Vall d’en Bas –és el territori més afectat per la futura variant– i, després, de la resta de la Garrotxa. Raüll Valls va remarcar-ho i va dir que aquest nombre és representatiu de la visió dels veïns respecte a aquest projecte.

Sergi Batlle, també de Salvem les Valls, afirma que l’entitat valora el problema de trànsit que hi ha actualment a les Preses com una oportunitat per definir i impulsar definitivament una estratègia global per a la comarca. Batlle va informar que diversos agents estan impulsant un pla de mobilitat d’àmbit comarcal i va fer una crida als ens públics i privats a sumar-s’hi. “No anem contra ningú, sinó a favor de tots”, va concloure.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona