Urbanisme

Comença el tall d’un tram del carrer Barcelona, a Girona

Els veïns diuen que, tot i que els treballs són molestos per l’afectació que causen a la circulació, entenen que la situació és puntual

Volen esperar uns dies per veure si hi ha problemes de trànsit

“Aquesta actuació ens afecta de ple, ja que bona part del trànsit es desvia cap a la nostra zona.” Són paraules de la presidenta de l’associació de veïns de Sant Narcís de Girona, Carme Castel, en relació amb les obres d’urbanització que s’estan realitzant al voltant de l’Hipercor. Per continuar amb aquests treballs que s’estan duent a terme des d’El Corte Inglés, ahir va començar el tall d’un tram del carrer Barcelona, una de les principals artèries de circulació de la ciutat. Segons es va informar des del consistori, està previst que aquest tall duri dos mesos. “No ens agrada que hi hagi aquesta afectació al trànsit, però hem d’entendre que és provisional. Evidentment, si fos una situació per sempre, ens hi oposaríem i diríem que no. Però si volem millores ho hem de patir d’alguna manera. Sabem que hem de tenir paciència aquests dos mesos”, diu Castel.

Les obres obliguen a tallar el trànsit a l’encreuament del carrer Barcelona amb el de Martí Sureda i Deulovol (s’hi reforma la cruïlla, la de l’hotel Melià). Es crea un nou carril per girar a la dreta des del carrer Barcelona cap al de Martí Sureda i també s’adequarà aquest últim, ja que s’hi ampliaran les voreres i s’hi condicionaran els passos de vianants. Les obres provoquen que, de manera temporal, s’hagin establert rutes alternatives d’entrada i sortida a la ciutat i, a més, els carrers Martí Sureda, Carles Rahola, Caldes de Montbui i Sant Isidre han perdut la seva connexió amb el carrer Barcelona i són actualment un cul-de-sac.

El president de l’associació de veïns de Sant Pau, Pau Quintano, explica que hi ha gent una mica molesta per aquest tema, si bé hi afegeix que volen esperar que passin alguns dies per veure si el tall provoca embussos o problemes de trànsit. De moment, ahir no hi va haver complicacions destacades. Es creu que hi ha afavorit el fet que hi ha menys trànsit per l’estat d’alarma i s’espera que a l’estiu hi ajudi el fet que hi ha gent que marxa a fora de vacances. En sentit nord, el trànsit es desvia per la carretera de Santa Coloma i el carrer Oviedo o el Riu Güell. També es desvien els cotxes des de la rotonda del Mas Gri cap a Reggio Emília a través de diversos cartells informatius. Aquests vehicles poden accedir al centre de Girona pel carrer Migdia o per l’avinguda Lluís Pericot. I, en sentit sud, es desvien pel carrer Cassià Costal i poden sortir de la ciutat pel carrer Oviedo.

LA FRASE

Si fos una situació permanent, ens hi oposaríem. Però, si volem millores, hem de tenir paciència
Carme Castel
presidenta de l’associació de veïns de sant narcís


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia