Medi ambient

L’abocador del Garraf culminarà el procés de restauració el 2021

El dipòsit controlat de residus de la Vall d’en Joan al Garraf, entre els termes municipals de Begues i Gavà, afronta la fase final dels treballs de clausura i restauració paisatgística, que es preveu que puguin culminar l’any vinent. A la zona actual de treballs, ja s’ha acabat un dels prats, i en dos més s’està estenent terra a sobre de la capa d’impermeabilització.

També han finalitzat pràcticament els drenatges perimetrals, i queda pendent la connexió de les xemeneies de gasos i lixiviats. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, va visitar ahir l’antic abocador i va destacar els reconeixements internacionals que ha rebut el projecte i el fet que, un cop acabats els treballs, es farà el seu retorn “a la natura i a l’ús públic” i es convertirà en un espai que es podrà utilitzar. El dipòsit, que és de titularitat de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), es troba tancat des del 2006. Els treballs havien quedat pendents el 2010 per manca de fons i des del 2018 s’estan executant les obres de restauració de 40 hectàrees de la part superior, amb una inversió de 33,4 milions de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia