Infraestructures i serveis

La Molina i Vallter reben un nombre de visitants similar al de l’estiu passat

El director de l’estació de la Cerdanya admet que aquest fet els ha sorprès, atès que preveien una temporada dolenta per culpa de la crisi sanitària

Les estacions d’esquí i de muntanya de la Molina i Valler 2000 veuen amb satisfacció com aquesta temporada d’estiu estan registrant unes xifres de visitants similars a les de l’any passat. El director de les instal·lacions de la Cerdanya, Xavi Perpinyà, assegura que això els ha sorprès, ja que les previsions al març eren “dolentes” a causa de les conseqüències de la pandèmia. “Tot i que vam obrir quinze dies tard, estem treballant bé i amb les ocupacions d’altres anys, en aquest aspecte estem molt contents”, remarca. És una situació similar a la de Vallter 2000 després de la primera setmana d’activitat. A l’estació ripollesa expliquen que l’arrencada “ha anat molt bé” i esperen que es mantinguin les ocupacions.

“Creiem que el turista nacional prefereix venir aquí per la seguretat i la tranquil·litat que ofereix. Al final, tens més espai, més recorregut i arribes directament amb el teu cotxe”, remarca el director de la Molina, un complex que, com Vallter 2000, és propietat de Ferrocarrils de la Generalitat. Perpinyà recorda també que actuen com a dinamitzadors econòmics del territori, donat que amb l’obertura de la Molina es permet que altres empreses també puguin treballar. “Per a nosaltres és molt important perquè al final arrosseguem restaurants, botigues de roba d’esport o empreses de lloguers de bicicletes”, diu.

Per la seva banda, a Vallter 2000 les sensacions són les mateixes que a la Molina. Just fa una setmana que va començar a rebre visitants i asseguren que estan “molt satisfets” de com està anant l’afluència de clients.

LA XIFRA

2
setmanes
és el temps de retard en l’obertura de la temporada d’estiu que ha sofert la Molina.

LA FRASE

El turista nacional prefereix venir aquí per la seguretat i la tranquil·litat que ofereix
Xavi Perpinyà
DIRECTOR DE LA MOLINA

Confiant en la temporada d’hivern

Malgrat la incertesa sobre què passarà a curt i mitjà termini, aquestes dues estacions de FGC estan treballant en la planificació de la temporada d’hivern i, en concret, en la preparació de les pistes. L’Associació Catalana d’Estacions d’Esquí i Activitats de Muntanya (ACEM) adverteix, però, que si la crisi sanitària s’allarga podria afectar la temporada d’hivern, ja que implicaria retardar la posada a punt.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona