Administracions

Girona activa el pla de fred al Palau Firal

L’espai permet mantenir la seguretat

S’amplia la capacitat i s’hi podran acollir 60 persones

El toc de queda no afectarà la programació de les Fires

L’Ajuntament de Girona ha avançat a conseqüència de la Covid-19 el pla de fred de la ciutat per a les persones sense sostre després de l’entrada en vigor del confinament nocturn, que va entrar en servei ahir mateix. Aquest any s’ha ampliat una mica l’aforament respecte a l’any passat, que ha passat de les 52 places a les 60.

Segons una nota feta púbica ahir s’ha habilitat el Palau de Fires de Girona, perquè l’equipament de l’antiga UNED no permet garantir les mesures de distància i de seguretat per evitar la propagació del virus. La regidora de Drets Socials de l’Ajuntament de Girona, Núria Pi, explica que des del consistori s’ha considerat “idoni desplegar el pla de fred al Palau de Fires per les característiques d’aquest equipament”.

Entre les mesures que s’han pres, com ara que els actes culturals s’han d’acabar a les 22 hores, aquesta no afecta al desenvolupament dels concerts programats per Sant Narcís –que es mantenen–, ja que les actuacions començaran a les 20.30 hores. Per això és puntualitza que la normativa permet la circulació més enllà de les 22 hores si és per retornar al domicili després d’accedir a una activitat cultural o espectacle.

Reforç del servei públic

Guanyem Girona ha demanat que s’augmenti la freqüència de les línies d’autobús a la ciutat, segons van fer públic en una nota. Per Guanyem Girona, aquestes últimes setmanes diversos usuaris del transport públic han publicat a les xarxes imatges dels autobusos gironins plens. Des del principal grup a l’oposició adverteixen que aquesta situació es repeteix habitualment en diverses línies i per això la regidora Laia Pèlach s’ha mostrat sorpresa que el govern encara no estudiï l’augment de freqüències en les línies més utilitzades.

Concentració contra el toc de queda, a Girona

J.T

Un centenar de persones es van concentrar ahir a la tarda davant de la Delegació del Govern per mostrar el rebuig al toc de queda. Aquestes concentracions, que s’han fet arreu de Catalunya, s’han organitzar per criticar que la solució es basi a posar “policia al carrer per vigilar els horaris” en comptes d’enfortir la sanitat, l’educació pública o suspendre els lloguers. La convocatòria la signen la CUP, Alerta Solidària, Arran, la COS, Endavant i el SEPC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia