Administracions

Ajuts directes a bars i restaurants a Palamós

També hi inclouen locals d’oci i estètica i tots els que hauran de cessar l’activitat

L’Ajuntament de Palamós donarà ajuts directes als bars, restaurants, locals d’oci i centres d’estètica del municipi que han hagut de cessar en la seva activitat a conseqüència del decret d’obligació de tancament d’aquests negocis, establert per la Generalitat de Catalunya en la lluita contra la Covid-19.

Així ho ha decidit per unanimitat la junta de portaveus, formada per representants de tots els grups municipals representats al consistori, que es van reunir a l’Ajuntament per tractar aquest tema.

La contribució econòmica prevista per aquests ajuts forma part del gros de diners que l’Ajuntament de Palamós va incloure en les subvencions extraordinàries que el passat mes d’agost va posar a disposició dels establiments comercials i empresarials de Palamós i que estava dotada d’un total de 295.000 euros.,

Aquests ajuts no es van exhaurir i resta un romanent d’uns 140.000 euros que ara l’Ajuntament el destinarà íntegrament als bars, restaurants, locals d’oci i centres d’estètica del municipi.

Aquesta contribució econòmica municipal serà compatible amb qualsevol altra subvenció o ajuda concedida per altres administracions o ens públics o privats, com és el cas dels ajuts que la Generalitat de Catalunya ja ha previst per aquests negocis i que ha dotat amb un màxim de 1.500 euros per establiment. Es preveu que el període de sol·licitud pugui començar a la fi del mes vinent i que hi pugui concórrer qualsevol dels negocis especificats.

Aquests ajuts als bars, restaurants i centres d’estètica del municipi formen part del pla de xoc municipal que estableix un total de 14 línies bàsiques d’actuació, socials i econòmiques, i que compta amb una dotació de 700.000 euros que es destinen, bàsicament, a l’atenció social i ajuda a les famílies, per una banda, i la promoció econòmica i foment de l’ocupació, per una altra.Aquest pla de xoc va ser aprovat pel ple municipal el passat mes de juny i inclou mesures per garantir cobrir necessitats bàsiques, amb l’increment de l’import destinat a ajudes d’urgència per a les famílies del municipi que puguin patir pobresa en l’alimentació, higiene o medicació.En aquesta línia s’ha incrementat la dotació econòmica de l’Espai de Distribució d’Aliments de Palamós (EDA) i al projecte d’acompanyament de les persones usuàries del Servei d’Atenció Bàsica Immediata (SABI), que augmenta en 10.000 euros la seva dotació inicial (46.000 €).Entre altres mesures que aplica aquest pla és el de l’ajut per al lloguer de l’habitatge de residència habitual i la mediació en conflictes de lloguer, o el projecte de xarxa de wifi públic en la zona urbana per a la reducció de la bretxa digital o dels plans d’inserció laboral que promoguin l’ocupació al municipi. S’incideix en línies per a la recuperació econòmica per a l’aplicació de mesures de protecció de la salut relacionades amb la Covid-19 mitjançant subvencions, facilitant la comunicació i tràmits telemàtics amb l’administració local.Finalment, aquest pla de xoc contempla altres ajudes al teixit comercial i empresarial del municipi amb ajuts econòmics a empreses i autònoms; però també amb accions que permetin el manteniment o creació de llocs de treball, campanyes de reducció d’estocs, reforç de la comunicació per incentivar i promocionar tant l’autoconsum local, així com la creació de plataformes de venda on-line destinades al teixit comercial local.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona