Administracions

Els marxants de Blanes reclamen tornar al passeig

Els paradistes del sector tèxtil estan disposats a muntar un 50% de parades alternativament cada setmana

L’Ajuntament n’estudiarà la viabilitat

L’Ajuntament de Blanes s’ha compromès a estudiar una alternativa que, en cas que sigui factible, podria permetre que el mercat del tèxtil dels dilluns tornés a la franja marítima del municipi. La decisió es prendrà en funció d’un nou estudi de superfície que corrobori l’opció que puguin continuar instal·lant-se al llarg de tot el passeig, però, això sí, amb diverses modificacions respecte al que habitualment solen fer.

Els marxants, que ahir van forçar una reunió amb l’alcalde, Àngel Canosa, han anunciat que si no es reconsidera i no poden tornar a la franja marítima estan disposats a dur a terme accions de protesta, com ara dues marxes lentes. Els marxants, conscients de la Covid-19, estan disposats a fer sacrificis, però no a renunciar a tornar al passeig.

El que l’informe ha d’avalar és que puguin tornar a situar-se al costat que dona a mar –igual que es va fer des del mes de juny–, i només hi hauria un 50% de les parades, ja que s’alternarien cada setmana. D’aquesta manera, hi hauria dos grups de paradistes del total de 158 de què disposa el mercat per guanyar superfície i complir les mesures de seguretat.

L’estudi que s’ha de fer ha de corroborar que, d’aquesta manera, es guanya prou espai entre parades per complir la nova directiva, que indica que només hi pot haver un 30% de l’aforament.

Reunió d’urgència a l’ajuntament

La decisió de fer un nou estudi es va prendre ahir, després d’una reunió entre l’alcalde, Àngel Canosa, i la tinenta d’alcalde responsable dels mercats, Rosa Aladern, amb un representant del mercat dels teixits, Jaume Riera. Després de la trobada, els participants van decidir que farien una altra reunió quan el nou estudi de superfície s’hagi enllestit.

La reunió va tenir lloc després que, per tercera setmana consecutiva, els responsables de les parades del mercat dels teixits que es fa cada dilluns al matí a Blanes no volguessin instal·lar-se al nou emplaçament que l’Ajuntament els va indicar fa tres setmanes que havien d’utilitzar provisionalment en compliment de les mesures decretades a mitjans d’octubre, situat darrere el pavelló. Diversos marxants es van desplaçar fins a l’ajuntament de Blanes i van demanar reunir-se amb l’alcalde, que els va rebre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona