Infraestructures i serveis

En marxa noves línies de bus transfrontereres

El dilluns 30 de novembre entraran en servei tres noves línies de bus transfrontereres que oferirà la companyia Teisa: la línia C3 enllaçarà Figueres, la Jonquera, els Límits, el Pertús i el Voló; la C4 unirà Figueres, Maçanet de Cabrenys, Costoja i Sant Llorenç de Cerdans; la C5 anirà de Camprodon i Molló fins a Prats de Molló la Presta. S’hi afegiran dues línies de llarg recorregut fins a la Guingueta d’Ix: Barcelona, Puigcerdà, Llívia i Girona, Puigcerdà, Llívia.

L’1 de setembre passat es van posar en funcionament les dues primeres línies: la C1, Portè, Puigcerdà, Montlluís i la C2, Formiguera, Puigcerdà, Er, que connecten en bus l’Alta i la Baixa Cerdanya amb l’hospital de la Cerdanya i l’estació de tren de Puigcerdà. El conjunt d’aquestes línies constitueix el projecte ConnECT (amb fons europeus del programa Poctefa) per afavorir la mobilitat entre les dues bandes de la frontera.

Les correspondències entre la xarxa de transport públic de la regió d’Occitània i la de Catalunya es poden consultar al cercador de rutes Mou-te amb transport públic. “Aquest projecte dona servei a moltes persones que mentalment i idiomàticament ja no senten l’existència de la frontera tot i que físicament hi és Amb el ConnECT trenquem aquesta frontera que físicament és més complicada. Les administracions hem de superar les dificultats per facilitar la vida de les persones. De fet, aquests són els valors europeus que hem de fer prevaldre”, diu el director de Transports i Mobilitat, David Saldoni.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona