Administracions

Acord del ple a la Jonquera per frenar els projectes eòlics

El pressupost del 2021 serà de 7,7 milions, 1 milió més en relació al 2020

El ple de la Jonquera va aprovar aquest passat divendres, per unanimitat un acord de suspensió de totes les tramitacions i llicències referides a la implantació de parcs d’energies renovables en sòls no urbanitzables i àrees d’interès mediambiental. En paral·lel, es prepararà una modificació puntual del Poum per recollir la ubicació més idònia per a projectes de parcs solars i eòlics.

El mateix ple va donar també el vistiplau a un pressupost per a l’any 2021 de 7.737.560 euros. En aquest cas, però, sense unanimitat, ja que es va aprovar amb la majoria absoluta de l’equip de govern (Junts i PSC) i els vots en contra dels dos partits en l’oposició (ERC i Cs). L’alcaldessa, Sònia Martínez, ho defineix com un pressupost enfocat a pal·liar els efectes de la Covid-19, amb “prudència” en l’apartat dels ingressos (per l’afectació en les taxes municipals) i previsió de possibles noves necessitats de subvencions a les empreses i ajudes a les famílies pel context econòmic. Amb tot, el pressupost s’incrementa d’1 milió en relació al de l’any passat i preveu un volum d’inversions de 1.174.000 euros que es finançaran amb un préstec i una subvenció del Puosc. Entre aquestes inversions hi la segona fase d’adequació de l’enllumenat públic i el projecte de la rotonda de la zona esportiva, fruit de la primera edició dels pressupostos participatius.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia