Infraestructures

Eixamplaran el pont d'accés a la carretera de Rocabruna i en milloraran el tram fins al nucli

La Generalitat està «apedaçant» la C-38 abans de Molló

L'alcalde de Molló, Lluís Pairó, ha explicat que els tècnics de la Diputació de Girona estudien i projecten l'eixamplament del pont que uneix la carretera de Rocabruna i Beget amb la carretera C-38. A més, el projecte inclourà altres millores com l'eliminació dels punts més estrets del recorregut fins quasi al nucli de Rocabruna. Finalment, s'hi durà a terme la millora del paviment, ara per ara força deteriorat en alguns trams. A la resta de la mateixa carretera fins al nucli de Beget, ara com ara, la Diputació de Girona no hi té previst actuar. Aquesta carretera de la Diputació és molt concorreguda sobretot els dies festius i durant els períodes de vacances, ja que tant Rocabruna com, sobretot, Beget, són dos nuclis molt pintorescos, amb elements del romànic importants –la Majestat policromada és una de les joies del període– i, sobretot, elements paisatgístics i turístics. En diversos punts del recorregut d'aquesta via, dos vehicles en direccions oposades hi passen amb dificultats i, fins i tot n'hi ha que no ho poden fer alhora i encara menys si un és un camió.

Coincidint amb la redacció del projecte d'aquestes millores, els operaris del Departament de Política Territorial i Obres Públiques ja reparen els trams més deteriorats del paviment de la C-38, entre l'encreuament de Beget i el poble de Molló. Aquesta carretera ha estat objecte de millores durant els últims deu anys. De fet, en fa només cinc que es va asfaltar de nou el tram que ara com ara s'ha d'arreglar –és una zona de baixes temperatures i glaçades a l'hivern–. A partir d'ara, amb aquesta actuació, el tram que va dels túnels del Capsacosta fins a Coll d'Ares estarà rehabilitat, a l'espera de les obres que s'estan duent a terme al pont que hi ha entre Sant Pau de Segúries i Sant Joan de les Abadesses, que es fan per eixamplar-lo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia