Infraestructures

Uns 1.500 vehicles diaris deixaran de passar per dins de Torroella de Fluvià

Ahir va entrar en servei una nova variant

L'execució de la variant de Torroella de Fluvià ha anat a càrrec de la Diputació de Girona i ha suposat una inversió de 896.217,73 euros. El tram estrenat ahir completa la remodelació viària que s'ha fet entre Sant Miquel de Fluvià i Sant Pere Pescador amb una inversió total de gairebé tres milions d'euros. La carretera GIV-6217 té una intensitat elevada de trànsit, el qual fins avui havia de creuar el nucli urbà, des de la C-31, per uns carrers estrets que obligaven a prendre direccions úniques. Es calcula que la intensitat mitjana era de 1.500 vehicles que circulaven per l'interior de la població, dels quals més d'un 6% eren pesants. Ara amb aquest vial es resol una important demanda de mobilitat i accessibilitat, i alhora es millora la seguretat tant dels conductors com dels veïns del nucli,

La variant, que s'ha fet al sector dels camps de l'Illa i el Vedat, s'inicia al nou enllaç de la C-31. Té una longitud de 1.250 metres i una amplada de 8 metres, repartits en dos carrils de 3 metres i vorals.

L'alcalde de Torroella de Fluvià, Pere Moradell (PSC), va recordar ahir que era una obra llargament reivindicada i que serveix per tancar un cicle de carreteres en un poble on «fins ara el trànsit feia que estigués dividit en quatre trossos». En la obertura hi van participar el president de la Diputació, Enric Vilert, i el vicepresident i diputat de Xarxa Viària, Pere Trias.

La nova xarxa viària

Els treballs de la nova variant han durant cinc mesos i s'han fet un cop es va completar la nova C-31, que també ha suposat alliberar el poble d'una important densitat de trànsit. Segurament Torroella de Fluvià ha estat un dels municipis més beneficiats en les darreres obres viàries, ja que ha vist que en poc temps s'han construït tres variants que han fet desaparèixer el trànsit que travessava el poble per la carretera d'enllaç de la comarca de l'Alt i el Baix Empordà, el que anava a Sant Miquel de Fluvià i el de Sant Pere Pescador.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona