Infraestructures i serveis

El Baix Empordà busca lloc per a una planta de triatge de residus

El Consell Comarcal del Baix Empordà tramita l’encàrrec d’un projecte de planta, o “centre logístic de pretractament i transferència de residus municipals ”, per al triatge del rebuig i la recepció de les diverses fraccions. En paral·lel, cercaran alternatives d’ubicació, la incògnita més controvertida. D’entrada, no es descarta estudiar la viabilitat de reconvertir el complex de Solius. L’altra opció, la planta existent de Forallac, té menys possibilitats per l’escàs espai disponible. I hi podria haver altres propostes sobre la taula.

El consell d’alcaldies del Baix Empordà hi va mostrar el seu suport dijous, en una reunió en què van concloure que cal una instal·lació que permeti centralitzar residus de poblacions petites i sotmetre’ls a un primer triatge, per reduir el nombre de viatges que fan els camions de la majoria de municipis fins al centre de tractament de Lloret, de vegades no plens del tot, i el nombre de tones de rebuig que van a triatge a Lloret abans d’acabar a l’abocador, i penalitzen les taxes municipals.

El projecte de la instal·lació se sufragarà amb una subvenció de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) i ha d’estar definit a final d’any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia