Medi ambient

El pla especial de l’Alta Garrotxa, aprovat

El pla especial de protecció de l’espai natural de l’Alta Garrotxa va ser aprovat ahir de manera definitiva per part de la Generalitat, que va posar així punt final a un procés que ha durat onze anys i a unes normes que van entrar en vigor el 1996 i que havien de ser provisionals. En els darrers mesos, han anat incorporant al document propostes que s’havien fet en les al·legacions presentades, perquè inicialment diversos sectors (els propietaris forestals, per exemple) s’hi havien mostrat en contra.

El pla ha intentat fer compatible la protecció del territori amb certes activitats (excursionisme, escalada) i negocis (ramaderia, explotació forestal, turisme) i s’hi marquen les zones on es poden desenvolupar de manera sostenible i d’altres on no s’hi podrà fer res. L’espai protegit de l’Alta Garrotxa té una superfície d’unes 33 hectàrees (la majoria, de bosc), repartides en onze municipis de la Garrotxa, Ripollès i Alt Empordà. Hi viuen tan sols mig miler de persones. La gestió va a càrrec d’un consorci que té la seu a Olot.

Injecció econòmica

El pla es dota de 5,6 milions d’euros que posa la Generalitat per fomentar al llarg de la pròxima dècada certes activitats i ajudar els sectors afectats que hauran d’adaptar-se a la normativa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia