Administracions

La rehabilitació de la masia de Palol Sabaldòria, a Vilafant, en l’última fase

Es posen a concurs les obres de rehabilitació integral de la planta baixa, amb el cofinançament impulsat pel Consell Comarcal amb fons Feder i l’1,5% cultural

La segona fase de la rehabilitació del mas de Palol Sabaldòria, a Vilafant, s’afronta ara gràcies al cofinançament del Feder de Catalunya Eix Prioritari 6, impulsat pel Consell Comarcal de l’Alt Empordà. Aquests treballs permetran completar el projecte de rehabilitació del mas de Palol, que es va executar el 2016 amb l’objectiu final de destinar l’edifici a equipament públic.

L’objectiu d’aquesta segona fase és la rehabilitació integral de la planta baixa del Mas, que inclou els revestiments i paviments accessibles sense barreres, sanitaris complets (inclòs l’adaptat), enllumenat, sistemes de protecció contra incendis, senyalització d’emergència i ventilació. L’objectiu de la rehabilitació és poder lliurar a l’ús públic general la totalitat de la planta baixa amb la finalitat de destinar-la a equipament cultural sobre aspectes relacionats amb l’estudi de la natura i del patrimoni paisatgístic, arquitectònic i arqueològic a l’entorn del riu Manol.

El mas està situat davant de les restes de l’església preromànica de Sant Miquel i del castell medieval, el qual està protegit com a bé cultural d’interès nacional.

Els treballs que ara estan en procés de licitació tenien un cost de 172.022 euros i es preveu que durin cinc mesos. La rehabilitació d’aquesta masia fa deu anys que està en procés i es va executant per fases, finançades tant per l’Ajuntament com a través de subvencions diverses, entre les quals hi ha les de l’1,5% cultural.

L’alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys, confia a deixar enllestit l’equipament: “La idea és poder obrir i que es culmini el procés de rehabilitació i que la gent de Vilafant ho pugui disfrutar.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia