Medi ambient

La tramitació del parc eòlic marí, aquest estiu

La promotora diu que prepara l’estudi d’impacte ambiental i preveu que entri en funcionament el 2026

L’empresa promotora del parc eòlic marí Tramuntana va anunciar ahir en un acte informatiu a Roses que preveuen iniciar la tramitació del projecte el mes de juliol vinent i que s’allargui fins al 2023, any en què volen iniciar els treballs, que s’acabarien, segons les seves previsions, l’any 2026. Aquest darrer és l’any en què es preveu que entri en funcionament. Des d’ara fins al juliol la promotora prepararà l’estudi d’impacte ambiental i continuarà buscant suports “del territori”, una tasca que fins ara se’ls està fent complicada.

El membre de l’equip directiu Sergi Ametller va assegurar ahir que, de moment, només han presentat el document previ de consulta al Ministeri de Transició Ecològica i que tot indica que “veuen bé” el projecte. Per defensar la viabilitat del projecte, Ametller va estar acompanyat ahir del director de l’Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC), Joan Ramon Morante. Morante va defensar la iniciativa i va assegurar que es podria convertir en un centre de referència mundial, i que la seva entrada en funcionament podria contribuir a assolir els objectius en matèria d’energies renovables i d’emissions de CO2.

Ametller va afirmar ahir que s’havia escollit l’Empordà perquè era l’indret que “reunia les característiques necessàries”, i que s’havia escollit d’instal·lar-lo al mar perquè l’aprofitament de la tramuntana era superior i l’impacte sobre el paisatge, menor. Es va explicar, així mateix, que la línia d’evacuació fins a arribar a la subestació de Santa Llogaia seria “pràcticament tota” soterrada. Ametller va assegurar que la línia sortirà a l’exterior al terme de Sant Pere Pescador i que des d’allà i durant uns 15 quilòmetres discorrerà en paral·lel a la C-31.

Asseguren que se situarà, de mitjana, a 24 km de la badia de Roses, i l’aerogenerador més proper a la línia de la costa està projectat a 14 km del cap de Creus, que és més del que es preveia inicialment. L’energia s’evacuarà de forma “totalment soterrada entre el parc i la línia de la costa, i pràcticament en tot el seu recorregut des de la subestació terrestre fins a Santa Llogaia”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona