Infraestructures i serveis

Ribes i Puigcerdà recuperaran la connexió en tren el pròxim dia 9

Les obres de millora del túnel ferroviari de Toses de la línia R3 estan gairebé enllestides i s’hi podrà tornar a circular el dia 9 d’aquest mes. D’aquesta manera es restablirà la connexió en tren entre Ribes de Freser i Puigcerdà, que des del mes de juny –quan van començar els treballs– s’ha substituït per un servei d’autobusos.

L’anunci el va fer ahir la delegada del govern estatal, Teresa Cunillera, en la visita que va fer a les obres acompanyada, entre d’altres, d’autoritats locals i comarcals. L’Estat hi ha invertit 9,5 milions d’euros. Els treballs s’han centrat a pal·liar els efectes de les humitats –molt importants a causa de les condicions climàtiques i la geologia de la zona– que han afectat el túnel, construït fa 99 anys. De gairebé 4 km de longitud, uneix les comarques del Ripollès i la Cerdanya per sota de la collada de Toses. El Ministeri de Transports va explicar ahir que la millora servirà per garantir l’estabilitat i durabilitat del túnel, i també per reduir les necessitats de manteniment i les probabilitats d’incidents en aquest tram de la línia. Un altre avantatge serà que els combois ja no hauran de reduir-hi la velocitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia