Administracions

Llambilles vol dinamitzar la zona del parc de l’Estació

Preveu realitzar-hi un centre intergeneracional amb un punt d’informació de la via verda i un espai gastronòmic

Amb un pressupost d’1,5 milions, el projecte té una subvenció d’un 60%

L’Ajuntament de Llambilles vol reordenar l’espai del parc de l’Estació amb l’objectiu de dinamitzar-ne l’ús. D’aquesta manera s’hi vol construir un centre intergeneracional, un equipament amb diferents serveis que inclourà espais per a joves i per a gent gran i una aula d’associacions. Així mateix, també s’hi preveu incloure un punt d’informació de la via verda a més d’un espai gastronòmic.

Segons va explicar l’alcalde del municipi, Josep Maria Vidal, és una de les infraestructures “més ambicioses” que s’han projectat al municipi. L’obra ha aconseguit subvencions que cobreixen un 60% del pressupost d’execució, que ascendeix a 1,5 milions d’euros (IVA inclòs). El pressupost inclou la infraestructura del centre, però també la dinamització de la zona, com ara la millora de la pista esportiva, popularment coneguda com la pista vermella, i altres actuacions. Segons va detallar Vidal, l’Ajuntament va concórrer al Pla Únic d’Obres i Serveis (Puosc) de la Generalitat, del qual s’han obtingut 370.000 euros. La Diputació de Girona també hi aportarà un ajut, que no està concretat, però podria ser d’uns 300.000 euros. La resta se sufragarà amb estalvis de l’Ajuntament, subjecte, segons va assenyalar Vidal, a la possibilitat de poder aconseguir alguna altra subvenció. L’alcalde va remarcar la importància d’aquesta infraestructura per a Llambilles com un espai neuràlgic d’interacció social per als veïns.

De moment ja s’han aprovat els projectes bàsics, que estan en fase d’exposició pública. La previsió del consistori és posar-ho a licitació a través del Consell Comarcal del Gironès, que podria portar-ho al ple del juliol i així poder començar les obres al setembre.

LA FRASE

Volem fer una infraestructura, segurament la més ambiciosa que ha fet mai el municipi
Josep Maria Vidal
ALCALDE DE LLAMBILLES

Concurs d’idees per a la rotonda del polígon

A partir d’una iniciativa sorgida en els pressupostos participatius, el consistori de Llambilles ha posat en marxa un concurs d’idees per adornar la rotonda del polígon de Llambilles. L’objectiu d’aquest concurs és que es presentin propostes per adequar l’espai amb trets identitaris del municipi. Les propostes han d’adaptar-se al pressupost que assigna l’Ajuntament de 4.000 euros (IVA inclòs). El límit pressupostari inclou el transport, els materials i l’execució de la proposta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia