Urbanisme

opinió

Obrir la presó a la ciutadania

Els espais verds en una ciutat són imprescindibles, per guanyar qualitat de vida, per passejar, per respirar aire pur, per fomentar les relacions socials, per disminuir la contaminació i per fer esport. Els espais verds en entorns urbans s’associen a beneficis per a la salut física i mental dels habitants de les ciutats.

Ben aviat, Figueres en tindrà un altre. Els figuerencs podran gaudir dels terrenys de l’entorn de l’antiga presó de la ciutat, un espai de 5.730 metres quadrats, que ara estan envoltats per les antigues tanques del centre penitenciari, i que s’obrirà a la ciutadania.

També s’eliminarà el mur que durant anys ha separat la plaça d’Ordis, a peu de l’avinguda Salvador Dalí, del barri de la presó.

Això serà possible gràcies a un acord entre l’Ajuntament de Figueres i la Generalitat de Catalunya de cessió de l’espai. Aquesta és una proposta que fa temps que estàvem treballant, aturada per culpa de la pandèmia, i per fi es tirarà endavant.

Aquesta serà una zona que els ciutadans de Figueres i els veïns del barri guanyaran a la ciutat per passejar i gaudir. Seran precisament els veïns qui acabarà de definir els usos de la zona, amb els recentment constituïts consells de districte.

Els terrenys es tornaran a integrar a la ciutat i permetran, alhora, obrir i esponjar el barri. Aquest és un aspecte que ja contempla el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), que s’aprovarà inicialment les properes setmanes i que ha detectat la manca d’espais verds a la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona