Infraestructures i serveis

Fontcoberta trasllada la casa de la vila a la Farrés

Els veïns trien en un procés participatiu que les dependències municipals s’ubiquin a Can Jan, una antiga casa pairal on ja es feien activitats

Les oficines actuals havien quedat petites i obsoletes

L’Ajuntament de Fontcoberta tindrà la seu a Can Jan de la Farrés. La decisió s’ha pres a través d’un procés participatiu en què els veïns podien escollir entre aquesta opció, condicionar les dependències a la casa de la vila actual (al costat de l’església de Fontcoberta) o aixecar un edifici de nova planta, possiblement a Melianta, que és el nucli del municipi on viu més gent.

De les 99 persones que van votar, 74 van optar per Can Jan de la Farrés, mentre que 19 van escollir la remodelació de l’edifici actual i tan sols cinc van demanar un edifici nou. Es dona la circumstància que a Can Jan de la Farrés –una antiga casa de pagès, propietat del municipi, on s’organitzen diverses activitats– en els darrers mesos ja hi havia les dependències municipals, tot i que de manera provisional, perquè a la casa de la vila oficial, que és de reduïdes dimensions, no s’hi podien mantenir les distàncies de seguretat sanitària quan hi acudia gent a fer tràmits. A més de la manca d’espai, l’actual ajuntament té l’inconvenient que caldria invertir-hi per millorar-hi l’accessibilitat de les persones amb problemes de mobilitat i, si s’hagués d’ampliar, caldria fer-ho a través de la rectoria veïna, una possibilitat que implicaria haver-se de posar d’acord amb el Bisbat de Girona, que n’és el propietari. Per contra, la futura seu oficial del consistori, de planta i pis, ja està equipada amb fibra òptica i disposa d’ascensor. El seu origen és medieval (està documentada des del segle X) i el seu aspecte es deu a reformes posteriors.

El procés participatiu s’havia de completar l’any passat, però es va haver d’ajornar en no poder-se celebrar les reunions informatives corresponents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona