Infraestructures i serveis

Cinc minuts menys de tren entre Planoles a Puigcerdà

Rodalies ha reduït el temps de trajecte, fruit de les obres de millora i consolidació del túnel de Toses

Els usuaris pirinencs reclamen un material ferroviari més adaptat a la zona

El trajecte en tren per la línia R3 s’escurça 5 minuts a partir d’avui al tram entre Planoles i Puigcerdà, en el marc de la reestructuració horària que Rodalies de Catalunya està duent a terme. Ho han fet possible les obres que Adif ha dut a terme durant els últims mesos al túnel ferroviari de Toses. Així, s’hi ha pogut eliminar la limitació temporal de velocitat i ja s’hi pot circular a 100 quilòmetres per hora. Abans de la Covid-19, les estacions d’aquest trajecte donaven servei a una mitjana de 530 viatgers diaris i hi circulaven set trens per sentit en dia laborable.

Renfe, a més, està potenciant l’ús d’aquests serveis per motius d’oci i familiars amb iniciatives com ara el TrenNatura, l’Skitren i la recent col·laboració que es durà a terme amb el Cerdanya Music Festival.

Amb un pressupost superior als 9,5 milions d’euros, Adif ha consolidat l’estructura d’aquest túnel i ha millorat el sistema de drenatge. A més, hi ha instal·lat catenària rígida en tota la seva longitud.

Enquesta usuaris

La reducció dels 5 minuts del temps del trajecte anunciat per Rodalies coincideix amb la publicació d’una enquesta als usuaris per part de Tots Fem Ribes, en què es posen en relleu les necessitats dels usuaris pirinencs. Els enquestats recorden que la mobilitat als pobles petits és complicada i reclamen una major coordinació amb el servei d’autobusos a les estacions ripolleses, sobretot quan es produeixen canvis d’horaris.

Així mateix, manifesten que els trens des de Vic en direcció cap a Puigcerdà no tenen els vagons adaptats a la climatologia del Ripollès i de la Cerdanya i, per exemple, el temps d’espera a les estacions amb les portes obertes és l’estàndard de Rodalies.

Tots Fem Ribes, finalment, conclou que, en moltes de les problemàtiques, no es tracta de dur a terme grans inversions, sinó una major i millor planificació.

LA XIFRA

9,5
milions
d’euros ha invertit Adif a millorar i consolidar el túnel ferroviari de Toses, a l’R3.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona