Infraestructures i serveis

Pas de Salt per la connexió en bici amb els pobles veïns

Per l’alcalde, el pla estratègic municipal de la bicicleta definirà com poden enllaçar amb Girona, Bescanó i Vilablareix

Mou-te en Bici critica la inacció en infraestructura ciclista des de fa sis anys

L’Ajuntament de Salt treballa per millorar la connexió en bicicleta amb els municipis veïns, incloent-hi Girona. Aquest és un dels encàrrecs que ha rebut la consultoria MCRIT SL, que serà qui redacti el pla estratègic de la bicicleta, segons informa el consistori saltenc. L’adjudicació s’ha fet per un valor de 14.400 euros (sense l’IVA).

L’alcalde de Salt, Jordi Viñas (ERC), assenyala que la mobilitat dins del municipi està ben “definida” d’est a oest per a les bicis i que hi ha terreny a millorar “de nord a sud”. Estan traçats uns tres quilòmetres urbans, deixant de banda la via verda que connecta des de Girona fins a Bescanó (i enllaça fins a Olot).

El pla estratègic encarregat per l’equip de govern, d’ERC i Junts ajudarà a definir “cap a on cal anar”: “Estem en un moment de transformació i canvi i hem de facilitar la possibilitat de moure’s en bicicleta i patinet”, afirma Viñas. En el treball per al pla estratègic hi ha pres part la regidora de Mobilitat, Anna Fusté (Junts). L’alcalde afirma que l’anàlisi de MCRIT SL “ha de marcar com es connecta Salt amb Bescanó, amb Vilablareix i Girona”, entre altres assumptes. Recentment, Girona ha aprovat el seu pla estratègic de la bicicleta.

Precisament Fusté i Viñas haurien de participar dimarts en una reunió fixada amb els representants de l’entitat Mou-te en Bici, que havia sol·licitat la trobada fa dos mesos, segons explica el seu president, Albert Martos. Mou-te en Bici havia demanat la reunió després de l’atropellament mortal d’una veïna quan anava en bicicleta, al febrer.

L’àrea urbana

D’altra banda, al novembre, Girona i deu municipis de la seva àrea urbana, incloent-hi Salt, van arribar a un acord per elaborar un pla de mobilitat urbana de l’àrea de l’entorn de Girona. Ja es parlava llavors d’avaluar, entre altres coses, la possibilitat d’estendre la Girocleta (el servei públic de bicicleta a Girona) a altres pobles.

LA DATA

20.07.21
és el dia
de la reunió entre l’equip de govern de Salt amb els representants de l’entitat Mou-te en bici.

“A Salt hi ha un estancament molt gran”

El president de l’entitat Mou-te en Bici, Albert Martos, ha rebut “amb escepticisme” l’anunci del pla estratègic de la bicicleta a Salt. Per Martos, a Salt “hi ha un estancament molt gran” aquest mandat i en l’anterior (2015-2019) a l’hora de facilitar la mobilitat en bici. Afirma que repintar alguns carrils no és avançar en aquest aspecte. “Hi ha un estancament molt gran a Salt perquè no s’ha fet cap infraestructura ciclista en sis anys.” “Girona –afirma Martos– no és cap exemple, però s’hi han anat fent coses.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona