Medi ambient

Cinquè duc mort en menys d’un any a la Vall d’Aro

El Grup de Natura Sterna va constatar, dimecres, la mort d’un cinquè duc en menys d’un any a l’àmbit de la vall del Ridaura, també electrocutat per la línia elèctrica propera a Can Sitjà, a Castell d’Aro. És la quarta electrocució d’exemplars d’aquesta espècie en els darrers mesos, mentre que l’altre duc mort va aparèixer atropellat, així com una òliba el 15 de juliol a tocar de l’autovia C-31, a Santa Cristina d’Aro, l’altra gran amenaça per a l’espècie si no s’aborda l’apantallament de l’eix viari a Solius i entre Treumal i Calonge.

L’entitat insisteix a demanar mesures en l’aïllament de línies elèctriques i a l’eix viari, ja que el 77% dels polls recuperats moren abans del primer any de vida i a menys de 10 km de distància del niu. El duc mort aquest dimecres era el mascle de la mateixa parella que el setembre de l’any passat va veure electrocutat el pare i els seus dos polls. De les quatre parelles històriques de ducs comptabilitzades fins ara a Santa Cristina d’Aro, a més, ja només en queda un exemplar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia