Medi ambient

Activat el nivell màxim del pla Alfa a 39 municipis per l’elevat risc d’incendi a l’oest del país

Els Agents Rurals tancaran els accessos al Parc natural de la Serra del Montsant

La mesura es podria estendre dissabte a punts de l’Empordà

El govern ha anunciat aquest dijous que a partir de la mitjanit activarà el nivell 3 del pla Alfa a 39 municipis de set comarques davant l’increment del risc d’incendi forestal a la meitat oest del país.

En concret, la mesura afecta 1 municipi de les Garrigues (Bovera), 7 de la Noguera (Àger, Algerri, Alòs de Balaguer, Camarasa, Ivars de Noguera, les Avellanes i Santa Linya i Os de Balaguer), 1 del Pallars Jussà (Sant Esteve de la Sarga), 9 del Priorat (Cabacés, Cornudella de Montsant, la Bisbal de Falset, la Morera de Montsant, la Vilella Alta, Margalef, Poboleda, Torroja del Priorat i Ulldemolins), 6 de la Ribera d’Ebre (Ascó, Flix, la Palma d’Ebre, la Torre de l’Espanyol, Riba-roja d’Ebre i Vinebre), 10 del Segrià (Aitona, Alfarràs, Almatret, la Granja d’Escarp, Llardecans, Maials, Massalcoreig, Sarroca de Lleida, Seròs i Torrebesses) i 5 de la Terra Alta (Batea, Caseres, la Fatarella, la Pobla de Massaluca i Vilalba dels Arcs).

D’altra banda, es tancaran els accessos al Parc Natural de la Serra de Montsant, on s’augmentarà també la vigilància per tal de fer complir les restriccions d’accés i la normativa de prevenció d’incendis forestals.

Els Agents Rurals demanen extremar  les precaucions davant aquest episodi de perill molt alt d’incendi, que està previst que s’allargui fins diumenge.

La mesura està motivada la previsió d’entrada de vents terrestres que impliquen un augment de la temperatura i un descens de les humitats relatives. A partir de dissabte el perill d’incendi també s’incrementarà al nord del país per l’entrada de tramuntana, motiu pel qual el pla Alfa es podria estendre a alguns punts de l’Empordà.

El nivell 3 del Pla Alfa, el màxim, implica la suspensió de totes les activitats amb risc d’incendi forestal i queden aturats els treballs forestals i la caça. En aquest sentit, els Agents Rurals informen que s’han suspès 687 autoritzacions que havien estat concedides per aquest divendres 27 d’agost.

A més, està totalment prohibit fer foc en zones forestals i el seu entorn i es recomana evitar activitats de risc al medi natural. El cos recorda que el 90% dels incendis forestals són conseqüència de l’activitat humana, sigui per imprudències o per accidents.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona