Administracions

Blanes cedeix un solar a l’Incasòl per a 80 pisos socials

Els habitatges, de dues cambres i a la Plantera, es llogaran a preus inferiors als de mercat

L’obra, però, durarà quatre anys

El ple de Blanes va donar llum verd ahir, per unanimitat, a la cessió d’un solar d’uns 2.000 metres quadrats a l’Incasòl, perquè l’ens hi aixequi 80 pisos protegits amb una superfície útil d’uns 60 m². Tots els pisos, va avançar la regidora d’Urbanisme, Rosa Aladern, tindran dues habitacions dobles, unes dimensions “flexibles i polivalents” per a famílies –també monoparentals– amb fins a dos fills, parelles que s’emancipen o gent gran que necessita cuidadors.

El punt es va sotmetre a votació per la via d’urgència, i els altres grups municipals no hi van presentar objeccions. Només el PSC, en paraules de l’exalcalde Mario Ros, va qüestionar-ne la ubicació, ja que en comptes de l’avinguda Europa, 2, apostava per haver obert el meló de promocions al pla parcial Costa Brava, on tot i la previsió d’un 51% d’habitatges, només s’hi ha desenvolupat sòl comercial i equipaments. El primer tinent d’alcalde, Jordi Urgell, va adduir que a la zona de la Plantera també relligaran la urbanització amb el barri Sant Josep. I l’alcalde, Àngel Canosa, va argumentar que a la zona del pla parcial s’hi preveuen pisos de 100 m², i calia tocar densitats també per als particulars. Entre els altres grups, Cristhian Ortiz (Cs) va mostrar suport pel dèficit d’habitatge assequible, igual que el regidor de Junts per Blanes Joel Comas, que va demanar més projectes preparats. Aladern va recordar que en la darrera diagnosi feta se situava la necessitat d’habitatge assequible en més de 600 residències.

La cessió és en règim de dret de superfície durant 75 anys i, un cop superats, els pisos revertiran en el municipi. La tramitació de projectes i obres s’allargarà entre 40 i 48 mesos.

LA XIFRA

2.023
metres quadrats
a l’avinguda Europa cedirà Blanes durant 75 anys a l’Incasòl, que hi aixecarà 80 habitatges amb una inversió de 10 milions.

Sentència contra el col·lector submarí

A l’inici del ple, l’alcalde, Àngel Canosa, va informar d’una sentència favorable als jutjats contenciosos administratius contra la sol·licitud de l’empresa química Robama, de Palafolls, per construir un emissari de fins a 400 metres mar endins per abocar aigües residuals i salmorres de la seva activitat, davant de la platja de s’Abanell. Canosa va agrair a la regidora del PSC Pepa Celaya la seva “inquietud i neguit pels interessos del poble”, i es va alinear amb una oposició que ja havia començat el mandat anterior. Celaya va alertar que els abocaments podrien dur a imatges similars a la crisi ambiental al Mar Menor, a Múrcia, però va augurar que l’empresa continuarà litigant per fer l’emissari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia