Medi ambient

Vulnerabilitat dels ocells esteparis pels nous regadius

Els estudis i treballs que s'han fet en les poblacions d'ocells esteparis, localitzats sobretot a les terres de Ponent, constaten que la davallada és culpa sobretot de la transformació de les terres de secà en regadiu. Això ja va provocar que des del 2005 no s'hagi localitzat cap alosa becuda i que altres espècies com ara la xurra, el sisó o la trenca (a tot l'Estat només n'hi ha deu parelles, totes a Catalunya) vagin en clar retrocés, per la qual cosa ara s'han inclòs a la llista de fauna amenaçada com a espècies en perill d'extinció. La pèrdua de conreus també ha ajudat en la davallada de la població, que podria anar a més quan es posi en servei el canal Segarra-Garrigues, ara en construcció, per la qual cosa s'hi van incloure zones d'especial protecció per a les aus (ZEPA), que la Unió Europea ha fet ampliar. Medi Ambient ja treballa en l'elaboració de plans de gestió per recuperar i conservar aquests ocells, com prova el projecte d'ampliació de l'antic aeroport de Lleida, que va haver de ser modificat perquè malmetia la timoneda d'Alfés.

La llista vigent fins ara de 31 espècies protegides sorgia del catàleg estatal d'espècies amenaçades, aprovat pel govern espanyol arran de la llei de conservació dels espais naturals, la flora i la fauna.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona