Urbanisme

urbanisme

Llum verd a l'ampliació d'Haribo a Cornellà amb l'ocupació d'un carrer

L'Ajuntament aprova, sense cap vot en contra, la polèmica modificació urbanística

L'empresa cedirà uns espais per fer-hi uns vials nous

La multinacional Haribo podrà ampliar, tal com volia fer, les instal·lacions de Cornellà del Terri, després que l'empresa i l'Ajuntament han arribat finalment a un acord sobre els terrenys afectats: l'empresa podrà connectar l'edifici actual amb la parcel·la que té a l'altre costat del carrer, ocupant aquest vial. A canvi, el municipi guanyarà uns espais a la part del davant de la fàbrica –la que dóna a l'autovia– i els podrà convertir en un carrer nou per on podran entrar i sortir del polígon els vehicles de les empreses afectades per la desaparició del carrer que ocuparà la fàbrica. El ple va aprovar divendres les modificacions urbanístiques corresponents, en el marc del nou pla general. Hi va votar a favor l'equip de govern (GpVT, ERC i IdCdT) i es va abstenir l'oposició (CiU). “El tracte beneficia el municipi de Cornellà i la comarca en general”, va manifestar ahir, visiblement satisfeta, la regidora d'Urbanisme, Carme Rosset (IdCdT). S'ha tancat així un tema pendent des del mandat anterior i que ha depassat els aspectes estrictament urbanístics, si tenim en compte que Haribo, amb més de 200 empleats, és l'empresa més gran del Pla de l'Estany.

L'equip de govern d'aquell moment, de CiU, el 2007 va signar un conveni amb Haribo que preveia l'ocupació del carrer i compensar-la bàsicament amb unes aportacions econòmiques per fer una llar d'infants i ajudar a finançar una fundació de l'àmbit social. L'oposició i un ampli sector dels industrials del polígon es van mostrar contraris al conveni. El tracte estava supeditat a l'aprovació del nou pla general i, com que va ser retirat pel nou equip de govern, el conveni va quedar sense efecte.

L'exalcalde i actual cap de l'oposició, Jaume Figueras, va dir ahir que celebrava que hi hagi un acord, però va afegir-hi que considera que s'han perdut tres anys, durant els quals l'empresa ja hauria pogut fer l'ampliació. Per Rosset, en canvi, s'ha tancat “amb nota i amb transparència absoluta” un expedient molt complex.

LA FRASE

S'ha tancat amb nota i amb transparència absoluta un expedient molt complex
Carme Rosset
REGIDORA D'URBANISME


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona