Enretiraran tres metres el passeig marítim de l'Escala per fer el nou dic de contenció

La reforma que proposa l'Ajuntament costarà deu milions i preveu un pàrquing subterrani i restringir el pas de vehicles

L'Ajuntament de l'Escala presentarà al Ministeri de Medi Ambient un projecte per fer nou tot el passeig marítim, que té més d'un quilòmetre de llargada. La idea del consistori que encapçala Estanis Puig és que el passeig sigui només per a vianants i per tant restringir-hi l'accés de vehicles i eliminar el centenar de places d'aparcament que hi ha actualment. Aquestes places se substituirien per un aparcament subterrani a l'altura de l'avinguda Ave Maria. En total, l'alcalde calcula que el cost total del projecte pujarà a deu milions

«Aquesta seria la situació ideal –deia ahir Puig–, però hem d'estudiar les diferents possibilitats, per exemple, amb una restricció parcial.» Abans d'entregar el document a l'Estat, l'Ajuntament obrirà un procés de participació ciutadana i demanarà a tots els grups amb representació al consistori que facin aportacions. «El que volem és que puguem dir que és un projecte consensuat per tothom», va afegir-hi Estanis Puig. L'alcalde calcula que un cop tramitat el projecte, l'obra no podrà començar fins com a mínim després de l'estiu de l'any que ve.

Pel que fa a les obres que ja ha començat el Ministeri de Medi Ambient per arreglar els desperfectes del temporal de llevant del 26 de desembre, l'alcalde tem que no estaran a punt per a l'estiu. «De tota manera encara que no estiguin ens hi haurem d'adaptar, no ens preocupa. Si estan el 31 de juliol també estarà bé. El que està clar és que no es pararà a l'estiu», va explicar Puig. Les obres van a bon ritme però encara s'ha de començar a construir el mur i només falten tres mesos perquè comenci l'estiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona