Serveis

infraestructures

Els alcaldes del Ripollès matinen per rebre el primer tren semidirecte

Tots recorden els anys en què la línia Barcelona-Puigcerdà va estar a punt de tancar

Van insistir que calen més millores, com el desdoblament de la via

Els alcaldes de Ripoll, Campdevànol, Ribes de Freser, Ogassa, Molló, i Sant Joan de les Abadesses; l'exalcalde i ara regidor a Ripoll Jaume Camps, i el president del Consell Comarcal del Ripollès, Enric Pérez, ahir van matinar. Era un dia històric i, tot i l'hora, pagava la pena. Abans de les set, es van concentrar a l'andana de l'estació de Renfe de Ripoll per fer una rebuda oficial al primer i tan reivindicat tren semidirecte entre Puigcerdà i Barcelona, que redueix considerablement el temps del trajecte. En concret, s'escurça entre mitja hora i 40 minuts, segons la direcció. En el cas dels usuaris del Ripollès significa poder anar i tornar de l'estació de Ripoll a Barcelona en una hora i mitja, amb un trajecte escurçat entre 11 i 18 minuts. Amb els altres serveis, el temps per anar de Puigcerdà a Barcelona és de més de tres hores. El tren va arribar puntual a l'estació de Ripoll una mica abans de les 7.14 del matí, que era l'hora que estava establerta la sortida cap a Barcelona. Havia sortit de Puigcerdà a les 6.20 amb una trentena de passatgers. Aquest servei semidirecte funciona de dilluns a divendres i té parades només a Vic i a Ripoll.

Els alcaldes van remarcar que fa pocs anys havien hagut de lluitar per evitar el tancament de la línia Ripoll-Puigcerdà. Jaume Camps va recordar una reunió a Madrid quan ell era alcalde l'any 1994 per impedir el tancament. L'alcalde d'Ogassa, Ramon Tubert, va incidir en la marxa que van fer alguns alcaldes ripollesos l'any 1986 fins a París amb el Tren dels Clavells organitzat per Net i Bonic per demanar la internacionalització de la línia. L'alcaldessa de Ripoll, Teresa Jordà –que va rebre la trucada del cap de la línia (R3), Ferran Martínez, per si el tren anava a l'hora– va remarcar el caràcter unitari de les reivindicacions. Tots van coincidir en la importància que el nou servei semidirecte acosti el Ripollès a l'àrea metropolitana de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona