Infraestructures

energia

La línia de la costa passarà per l'AP-7

Medi Ambient autoritza aquest traçat perquè evita l'afectació a l'espai natural del massís de Bonastre

L'esperat trasllat de la línia elèctrica que passa per la costa tarragonina, entre la Pobla de Montornès i Calafell, ja té traçat. El Departament de Medi Ambient va fer pública ahir la declaració d'impacte ambiental feta per la ponència ambiental, que aposta perquè la futura infraestructura vagi paral·lela a l'autopista AP-7.

D'aquesta manera, el govern descarta una de les opcions plantejades per la companyia Fecsa-Endesa, que consistia a fer passar la línia pel massís de Bonastre a l'altura del terme de Roda de Berà, municipi que havia rebutjat que es fes paral·lela a l'AP-7. Medi Ambient, però, refusa aquesta opció perquè afecta un espai inclòs en la Xarxa Natura 2000 i considerat una zona d'especial protecció per a les aus. Per tant, la futura línia serà paral·lela a l'autopista fins a l'Avenar (Roda de Berà), on travessarà la via per continuar resseguint-la, ara pel cantó sud, fins a la Pobla. La nova infraestructura permetrà traslladar les torres elèctriques que ara estan al mig de zones urbanitzades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.