Infraestructures

diputació de tarragona

Tret de sortida al pla zonal de carreteres

És el primer de Catalunya, i es vol tenir aprovat a final d'aquest any

El ple de la Diputació de Tarragona va aprovar ahir per unanimitat l'avantprojecte del pla zonal de la seva xarxa de carreteres, el primer que redacta una diputació catalana, en virtut de la nova llei de carreteres del Parlament. El document, que ara es trametrà al Departament de Territori i Sostenibilitat perquè l'analitzi, definirà la planificació i el futur desenvolupament de la xarxa viària de titularitat de l'ens supracomarcal, que suma uns 1.100 quilòmetres, així com altres aspectes com el manteniment, el creixement amb noves vies o la conversió de camins. El pla l'han redactat al llarg d'aquest mandat tècnics de la casa en col·laboració amb diputats de tots els grups. Per al president, Josep Poblet, “ara s'inicia un treball de consens” amb els agents territorials –consells comarcals i ajuntaments– que “no té per què ser llarg”, per la qual cosa confia que el nou govern de l'ens el pugui reprendre en el primer tram del seu mandat per fer-ne l'aprovació definitiva a final del 2011.

En el ple d'ahir van prendre possessió els dos nous diputats convergents, Pere Guinovart i Rafel Güell –alcaldes del Morell i Masllorenç–, que relleven Joan Aregio i Quim Nin. A més, es va donar compte del nomenament d'Albert Vallvé com a nou vicepresident per al Camp de Tarragona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.