Infraestructures

infraestructures

L'Alta Garrotxa es posa encara més guapa

Comença una nova tanda de neteja d'edificis i camins d'aquest espai

Divuit edificis i camins de l'Alta Garrotxa s'han inclòs en la llista d'aquest any dels elements arquitectònics que seran objecte de la neteja que, des del 2001, fa anualment el consorci que gestiona aquest espai protegit. Es tracta d'esglésies, ermites, construccions militars, ponts, camins i, fins i tot, algun jaciment arqueològic. La intervenció –estassades i retirada de les deixalles que hi llencen alguns visitants, a càrrec de la brigada del consorci– es decideix arran de les peticions que fan arribar els ajuntaments i les entitats vinculades al territori. Hi ha espais que s'han de netejar gairebé cada any i d'altres que aquesta primavera i estiu rebran per primer cop la visita de la brigada.

Camí dels Valencians

A la nova llista s'hi han incorporat el popular pont de Valentí, al terme de Montagut, situat a tocar del camí que va de Sadernes a Sant Aniol d'Aguja, i el camí dels Valencians, al terme de Sales de Llierca. Explica el periodista Fidel Balés en un article publicat a la revista Les Garrotxes que aquesta via té l'origen en l'any 1904, quan els propietaris de la finca Polí van decidir explotar-ne la fusta. Les feines a bosc les van encarregar a uns enginyers del País Valencià, que també es van cuidar d'obrir una pista prou ample per transportar els troncs, entre Tortellà i la finca a explotar, situada a la zona de Sant Grau d'Entreperes.

La torre de Falgars

Les feines de condicionament també es faran a l'entorn del jaciment de la torre de Falgars (Beuda), amb l'objectiu que hi puguin treballar més còmodament els arqueòlegs que hi estan excavant. En l'última campanya es va confirmar que al recinte hi ha restes d'època romana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona