Adjudiquen la construcció d'un nou desguàs al tram final de la sèquia de Pinyana, a Alcarràs, per evitar desbordaments

El Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí (MARM) ha adjudicat a l'empresa Copcisa les obres de construcció de nou desguàs del tram final de la sèquia major de Pinyana, al terme municipal d'Alcarràs (Segrià). L'actuació, que serà executada per la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE), suposarà una despesa de més de 800.000 euros procedents del Fons per la dinamització de l'economia i l'ocupació del govern de l'Estat. L'objectiu de l'obra és la construcció d'un nou desguàs al tram final de la sèquia per evitar els desbordaments que es repeteixen en aquesta zona. L'actuació té un termini d'execució de nou mesos.

El projecte inclou la construcció d'un col·lector de formigó de 1,3 quilòmetres de longitud i 1,5 metres de diàmetre que partirà de la sèquia major i abocarà l'aigua al riu Segre. La primera part de l'actuació consisteix en una obra de fàbrica que permetrà derivar els cabals excedents de la sèquia, tant els procedents de la pròpia sèquia, com els aportats per l'altre desguàs que desemboca per la part dreta de la sèquia i les aportacions de la qual provoquen els problemes de desbordament en aquest tram.

Amb aquesta, el Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí ha adjudicat des de febrer 21 actuacions relacionades amb la gestió hidràulica i ha engegat actuacions a la Conca de l'Ebre per valor de més de 36 milions d'euros que seran finançats pel fons de Pla estatal per l'estímul de l'economia i l'ocupació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona