Administracions

NARCÍS ISERN

ALCALDE DE L'ARMENTERA (CIU)

“És important fer la xarxa d'aigua”

El nou equip de govern no vol la planta de biogàs però veu complicat aturar el projecte, que ja està aprovat

Veu necessària la variant pel trànsit de l'estiu, tot i que admet que serà un projecte a llarg termini

S'estrena en la feina
Isern ha treballat durant 35 anys en l'empresa privada. En concret, a la companyia Endesa. Ara, un cop jubilat, va decidir dedicar-se a la política local, en la qual s'estrena. S'estima més dir, però, que més que a la política es dedica al servei públic.

Com se sent en el càrrec d'alcalde?

És un repte. Vam decidir canviar la manera de fer del govern del poble. Sota les sigles de CiU ens vam presentar i aquí estem treballant.

A què atribueix el resultat?

Una mica a la manca d'efectivitat de l'antic grup municipal. No van saber connectar amb el municipi. Manca d'escoltar, també. Un altre motiu és que es va tirar endavant un projecte amb el qual el poble no estava d'acord, que és la planta de biogàs. Això va fer que la gent demanés un canvi de govern.

No hi estan d'acord?

No, i així ho vam manifestar en el programa electoral. No vam enganyar ningú, en aquest sentit.

La podran aturar?

És molt complicat perquè hi ha permís d'Urbanisme i la llicència ambiental. El que no farem indubtablement és res il·legal ni tan sols al·legal. Farem el que hàgim de fer, però mai coaccionant ningú.

Què pot fer l'Ajuntament?

És molt complicat. Hem d'arribar a acords i hem de buscar solucions com menys doloroses millor per a l'Ajuntament i per al veí que ha sol·licitat la planta. No sé com, però hem d'arribar a acords. És un problema que ens hem trobat i que serà difícil de resoldre.

Què no agrada?

Ser en un lloc sotmès a diversos plans directors i que a l'Armentera no hi ha granges de bestiar, només una de molt petita. Es portaran els purins d'altres termes municipals i això pot generar un risc de vessament en el transport. Tenim un aqüífer molt net i no tenim xarxa d'aigua. Tothom s'alimenta de pous particulars i un vessament de les basses dels purins podria portar contaminació, cosa que ens preocupa.

Quins projectes preveu per als pròxims quatre anys?

Hi ha un projecte importantíssim, que n'engloba molts. Pretenem posar la xarxa d'aigua i, a més, ara estem connectats a la depuradora de l'Escala, on també va l'aigua plujana, i també farem les clavegueres, que estan en mal estat i es van fer fa 50 anys. Això comporta també obrir els carrers que també s'han d'asfaltar. Serà una feina feixuga però és el projectes més important. Demanarem subvencions per unir esforços i entre tots portar el projecte a bon port. El servei d'aigua és prioritari.

Hi ha algun projecte que no es podrà tirar endavant per la crisi?

No, això no. Serà important mancomunar serveis per abaratir costos en els ajuntaments, i el Consell Comarcal està obert a la col·laboració. Hem de mirar com reduir despesa per mantenir la qualitat que es mereixen els veïns.

Econòmicament, l'Ajuntament com l'han trobat?
Pensàvem que estaria millor però no està molt malament. Surten coses no previstes que faran que l'Ajuntament hagi de fer un esforç. No es podran fer despeses de manera alegre. Hauran de ser pensades i meditades.

Defensen la necessitat d'una variant des de la nova C-31?

A l'estiu hem tingut els problemes de sempre i ara han disminuït, passat l'estiu, però sí que és veritat que n'hem parlat amb l'alcalde de Ventalló. Hi ha diferents projectes de fer diferents variants però amb la possibilitat econòmica d'ara tot s'està alentint. Hem de parlar amb la Generalitat per veure quins projectes hi ha i quin és el menys dolorós i el més efectiu.

Ho veuen a llarg termini, doncs?

Seria bo que es resolgués però serà a llarg termini. Hem de consensuar una solució perquè quan hi hagi recursos es faci de la millor manera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.