Els pagesos volen poder anar amb tractor per la futura autovia de Sant Julià a Besalú

Com a alternativa, reclamen que els facin uns bons vials de serveis

En l'estudi de viabilitat de la futura via es preveu un vial de serveis entre Sant Julià i la Banyeta, però a partir d'aquest punt els vehicles agrícoles haurien de circular per carreteres veïnals, molt a prop del nucli de Cornellà del Terri i pels carrers del polígon industrial de Pont Xetmar. A partir d'aquest punt i fins a Besalú, les vies alternatives no suposarien tants problemes. «El nostre objectiu principal és aconseguir que hi deixin passar vehicles agrícoles, però si això no és possible, cal exigir un vial de serveis com déu mana», va explicar ahir Jordi Ginebreda, d'Unió de Pagesos, abans de la reunió informativa amb pagesos del Pla de l'Estany que va tenir lloc ahir a Ravós del Terri. Aquest problema és similar al de la flamant autovia de Vidreres a Llagostera, que ha generat nombroses protestes.

El projecte de la C-66 preveu que la via sigui desdoblada entre Pont Xetmar i Besalú, i que es millori l'autovia de Banyoles (entre Sant Julià de Ramis i Pont Xetmar) amb interseccions elevades i eliminant accessos directes.

Protesta a l'Alt Empordà

J.P

La Unió de Pagesos ha organitzat per diumenge al matí una mobilització per protestar pel pla especial que preveu l'ampliació del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà a més municipis de caràcter agrícola. L'acte d'oposició s'ha previst a partir de 2/4 d'11 del matí al parc del Fluvià de Sant Pere Pescador, on es farà un esmorzar. Tot seguit els pagesos es desplaçaran amb tractors a pobles de l'entorn on es preveu ampliar el parc. «Serà una jornada d'oposició per fer que es retiri el pla i que se cenyeixi als límits actuals, però volem que la protesta tingui un caràcter lúdic», van comentar ahir els responsables del sindicat agrari a l'Alt Empordà, Narcís Poch i Antoni Casademont.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.