Medi ambient

Medi ambient

Es reduiran els períodes de tir de la base militar de Sant Climent

El Departament d'Interior, l'Ajuntament de Sant Climent Sescebes i l'exèrcit de terra de la base militar General Álvarez de Castro van firmar divendres un acord per prevenir el risc d'incendis en l'entorn forestal de la base militar situada a Sant Climent Sescebes. Per minimitzar el risc d'incendis, l'exèrcit no podrà fer pràctiques de tir en períodes de risc d'incendi forestal, durant les activacions del Pla Alfa, en cas de vents superiors als 40 km/h, o durant el període de campanya forestal, del 15 de juny al 15 de setembre. L'exèrcit també farà un reconeixement del terreny per tal de localitzar els artefactes que no hagin esclatat i desactivar-los. L'acord estipula igualment que els bombers portaran a terme cremes controlades a l'entorn de la base militar.

Josep Guiolà, alcalde de Sant Climent Sescebes, va valorar ahir molt positivament l'acord firmat “És molt beneficiós per al municipi perquè podrem millorar la prevenció”, va dir l'alcalde. “També és important –va afegir Guiolà– que l'acord reculli que no es podran fer pràctiques de tir quan faci tramuntana, cosa que la gent de l'Empordà tenim ben assumit, i que històricament s'ha demostrat que, quan s'ha ignorat, ha estat nefast per a l'Albera.”

Lluís Guinó, diputat per Girona (CiU), va manifestar també ahir la seva satisfacció per un acord del qual va dir que “era necessari tenint en compte l'entorn delicat que afecta”. “Tractant-se d'un municipi amb poca població, l'Ajuntament sol potser ho hauria tingut difícil, i s'ha insistit molt des d'Interior per arribar a aquest acord a tres bandes”, va afegir Lluís Guinó. Des de Solidaritat Catalana per la Independència, el diputat Toni Strubell va valorar positivament l'acord, tot i que considera que era insuficient, i va dir que continuarà treballant pel tancament de la base.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.