L'exèrcit espanyol fa maniobres en un espai natural protegit a Lleida

L'exèrcit espanyol ocupa des de diumenge els entorns protegits de l'aeròdrom d'Alfés, al Segrià, per fer-hi maniobres de paracaigudisme que duraran tota la setmana. Concretament, l'exèrcit ha instal·lat una desena de tendes de campanya sobre la timoneda d'Alfés, un ample espai declarat zona d'especial protecció d'aus (ZEPA) i inclosa en la Xarxa Natura 2000 de la Generalitat. Ahir al matí, l'exèrcit feia circular per aquests terrenys tota mena de vehicles pesants, camions i tot terrenys, com a part de les maniobres. La protecció de la timoneda d'Alfés, on nidifiquen espècies d'ocells en perill d'extinció, va motivar que l'aeroport de Lleida no es construís en aquest indret, sinó a la població d'Alguaire.

Segons un testimoni, els camions i vehicles militars van passar durant tot el matí d'ahir per la timoneda, i van ignorar els cartells que la Generalitat hi té ben visibles en què es prohibeix el pas de vehicles i s'obliga els vianants a no sortir dels camins senyalitzats. El cas es produeix en el pitjor moment, quan els ocells nidifiquen entre el timó.

La delegació de la Generalitat a Lleida es va posar ahir en contacte amb els responsables de l'exèrcit per demanar-los explicacions. Els van reconèixer que s'havien equivocat i que muntarien el campament en la zona asfaltada de l'aeròdrom, on sí que tenien permís per fer-ho. Al vespre, però, encara no ho havien fet.

El grup ecologista Ipcena recorda que tota la zona, inclosa la pista asfaltada, està protegida, i ha anunciat que denunciarà per prevaricació les conselleries de Política Territorial i Medi Ambient per haver cedit l'espai a les maniobres i haver consentit la destrucció de la timoneda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.