Urbanisme

urbanisme

Urbanisme suspèn el macrocàmping de Roses previst prop de sòl protegit

El promotor havia evitat l'Ajuntament perquè no tramitava el projecte

La comissió tomba també els POUM de Palau-saverdera i Pont de Molins

La comissió d'Urbanisme va tombar ahir el projecte de macrocàmping de 220 parcel·les i 3,7 hectàrees que es volia fer a Roses, en uns terrenys a tocar del sòl protegit de la serra de Rodes i davant de l'antiga Zodiac. El promotor havia presentat directament el projecte a Urbanisme perquè l'Ajuntament no l'hi tramitava, i ara la comissió ha decidit suspendre'l, ja que està “al límit” de sòl protegit, segons el director general, Agustí Serra. De fet, Serra també va mostrar la “paradoxa” que el projecte es volgués implantar en uns terrenys que ja havien estat font de litigi judicial, i on el Suprem havia impedit fer una activitat. Serra no va criticar el projecte, sinó la idoneïtat de l'espai.

D'altra banda, la comissió també va suspendre el POUM de Palau-saverdera. Aquest pla general s'havia aprovat en el tràmit anterior, però amb unes condicions que l'Ajuntament no ha recollit en el document final que ha presentat a Urbanisme. Els canvis fan referència sobretot a la zona on hi ha el Sun Village, pendent d'un enderroc ordenat judicialment. El POUM preveu convertir aquest espai en residencial i així intentar donar cobertura legal a l'edifici, malgrat que la comissió ja ha advertit que això no assegura que es pugui evitar el compliment de la sentència. Els desacords amb l'Ajuntament fan referència sobretot a l'“homogeneïtzació” dels edificis.

Finalment, també es va suspendre el POUM de Pont de Molins perquè preveia la construcció de 286 nous habitatges, quan ara només n'hi ha 180. La comissió ho considera “desmesurat”, i ha instat l'Ajuntament que redueixi la quantitat a menys de 200 nous habitatges. En canvi, valora positivament les 50 hectàrees per a zona logística.

LA XIFRA

286
nous habitatges
tenia previst permetre construir el POUM de Pont de Molins, quan ara n'hi ha només 180.

Les terrasses de Palamós, aprovades

La comissió va aprovar també el canvi del POUM de Palamós per permetre regular la instal·lació de més terrasses al passeig marítim. Arran de l'informe de la direcció general de Costes, aquestes terrasses hauran de quedar sempre fora de la servitud de pas de Costes, per així evitar problemes. Aquesta era la segona vegada que el tema passava per la comissió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona