Medi ambient

MEDI AMBIENT

Sant Jordi consultarà els veïns sobre l'abocador

Sant Jordi Desvalls té sobre la taula un projecte de Barrau Enginyers per convertir una antiga sorrera en un abocador de plàstics i roba. Però, atesa la dimensió del projecte, l'alcalde de Sant Jordi, Jordi Corominas (CiU), diu que el govern farà una consulta als veïns. “És una oferta per trenta anys i nosaltres no podem deixar una herència així sense que la gent no hi estigui d'acord. Per això, farem una consulta a la gent.”

La consulta seria vinculant i es podria fer abans de final d'any. Corominas diu que l'equip de govern (CiU-Consens per Sant Jordi) no vol hipotecar el futur del poble. “Si el poble diu que sí, es farà; si no, no es farà.”

La setmana passada, representants de l'empresa van exposar el projecte a un centenar de veïns a la Sala Nova, alguns dels quals no veuen bé que es faci l'abocador, que s'ubicaria al bosc de Can Roure, a la sortida del poble en direcció a Cervià de Ter.

El batlle de Sant Jordi assenyala que és un projecte a llarg termini i que el millor és que el poble hi digui la seva. “La primera reunió era per exposar el projecte. Si hi ha ara algú que en vol convocar una altra per dir que no hi està d'acord, també ho podrà fer”, afirma Corominas.

Abocador “innocu”

Els promotors van explicar que l'abocador de bales de plàstic i roba seria “innocu”. L'empresa abonaria 150.000 euros anuals durant 30 anys al consistori, cosa que permetria “asfaltar carrers i posar gespa artificial al camp de futbol”, explica l'alcalde. Corominas hi afegeix que el projecte podria generar uns deu llocs de treball al poble.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona