Medi ambient

MEDI AMBIENT

L'oposició veïnal fa que Sant Jordi descarti l'abocador

L'alcalde troba decisives les queixes del poble: “No hi ha ningú que el vulgui”

Corominas nega que l'Ajuntament hagués fet cap tràmit i recorda que l'actual POUM permet una instal·lació similar

Ni consulta als veïns, ni abocador. De moment, l'Ajuntament de Sant Jordi Desvalls ha descartat el projecte d'una empresa per instal·lar un abocador de residus de plàstics i roba al municipi. L'alcalde, Jordi Corominas, s'havia compromès a fer una consulta un dissabte del mes de novembre, però ja hi ha renunciat. “No hi ha ningú en el poble que vulgui aquest abocador”, afirma.

L'equip de govern (CiU-Consens per Sant Jordi) ha permès –afirma l'alcalde– que l'empresa exposés els seus plans i que els veïns fessin el mateix en dos actes públics. Jordi Corominas explica que el govern no té cap interès que es faci l'abocador. “Nosaltres volem ser transparents i no anem per darrere.” Corominas ha recordat que el POUM de Sant Jordi, canviat el 2007, inclou que l'únic punt del poble on es podria fer un abocador –sense especificar de quin tipus–, és justament al bosc de Can Roure, a tocar de Cervià.

Els veïns, però, estaven en desacord que allà on hi havia ha una sorrera – en un espai amb terrenys argilosos i porosos, assenyalen–, s'hi volgués instal·lar l'abocador. L'Ajuntament ha demanat a l'empresa de la sorrera que aturi l'activitat i que restauri l'espai. L'empresa de la sorrera, Duagro SL, té set expedients sancionadors oberts.

Renúncia de l'empresa

Corominas ha informat públicament que l'abocador no es faria perquè l'empresa hi ha renunciat. Ho va dir tant en la festa de la gent gran com al final del ple del 30 d'octubre.

De tota manera, alguns veïns havien afirmat que l'Ajuntament havia iniciat els tràmits amb la Generalitat per iniciar l'obra, cosa que Corominas ha negat. Això sí, ha reconegut que es va reunir amb el director dels serveis territorials de Territori i Sostenibilitat, Josep Cortadellas, per tenir més informació.

LA FRASE

L'empresa ha renunciat a fer l'abocador perquè ha vist que ningú del poble el volia
Jordi Corominas
ALCALDE DE SANT JORDI DESVALLS (cIu)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.