Urbanisme

memòria històrica

Manlleu busca nom per a tres carrers batejats pel franquisme

Manlleu ha engegat aquesta setmana el procés de votació per tal d'escollir un nou nom per a tres carrers dedicats a personatges feixistes que el règim franquista va imposar. Les votacions, que s'allargaran fins al 31 d'octubre i que es poden fer a través d'internet o als punts habilitats als dos casals d'avis i a l'ajuntament, serviran per substituir els noms dels carrers Vázquez Mella (un dels ideòlegs del franquisme), General Weyler (militar conegut per la seva brutalitat contra els civils en la guerra de Cuba) i Casanovas Tona, el primer alcalde de Manlleu imposat pel règim franquista.

Procés participatiu

La iniciativa arrenca d'una moció presentada el juliol del 2015 per la CUP i aprovada amb els vots a favor de tots els grups excepte el PSC, que es va abstenir: “No hem trigat massa, sinó que ho hem volgut fer bé, implicant-hi la ciutadania i sobretot els més petits”, remarca l'alcalde, Àlex Garrido. I és que durant el curs passat, els alumnes de primària de cinc escoles de Manlleu van conèixer els motius de voler fer aquest canvi i van ser ells mateixos els que van proposar noms alternatius. Entre tots els noms, se n'han escollit nou que passaran a la votació definitiva. Les propostes, relacionades amb el moment polític català i també amb elements tradicionals de Manlleu, han estat carrer de l'Alegria, del Serpent de Manlleu, Catalunya, de la Ribera, del Diamant, del Serpent, dels Somnis, Independència i de la Llum.

El resultat es determinarà en un 60% per les votacions que faci la ciutadania i en un 40% del que facin els mateixos alumnes dels centres a on s'han escollit els noms.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona