Urbanisme

Llum verd a un nucli zoològic a Tivissa

Serà a l'antic mas del Maco, en una parcel·la de 143.000 metres quadrats

Tivissa (Ribera d'Ebre) tindrà un nucli zoològic, a l'antic mas del Maco, en una parcel·la de 143.018 metres quadrats situada al sud del terme municipal, lluny del nucli urbà, i a tocar del terme de l'Ametlla de Mar.

La Comissió Territorial d'Urbanisme de les Terres de l'Ebre va donar llum verd ahir al projecte. L'òrgan ha valorat les mesures correctores de l'impacte paisatgístic que incorpora el projecte i el fet que respecti tots els elements existents a la finca.

En concret es preveu dividir el recinte en cinc zones. D'una banda, el conjunt edificat del mas del Maco, destinat a habitatge familiar, restauració, administració i petit comerç. D'altra banda, zones de serveis, així com entorn forestal per acollir un circuit de natura i animals de granja. A més del nucli zoològic, de 1.825 metres quadrats, el projecte també preveu horts ecològics, àrees de jocs infantils i la producció d'energia a partir de fonts renovables.

La parcel·la està estructurada amb bancals de murs de pedra seca per adaptar el desnivell als usos agrícoles. En part de la finca també hi ha un pou de reg, una bassa petita i una barraca de pedra seca.

La implantació d'aquest nucli zoològic incentivarà l'economia de Tivissa i la Ribera d'Ebre i ampliarà l'oferta turística, reforçant l'aposta per l'agroturisme i les rutes verdes.

Més places hoteleres a la Terra Alta

La Comissió Territorial d'Urbanisme de les Terres de l'Ebre ha donat llum verd al projecte de modificació puntual del planejament de Bot (Terra Alta) per ampliar l'hotel Can Josep. L'hotel té actualment nou habitacions i, amb l'ampliació prevista, arribarà a un màxim de 65 llits, que es podran distribuir en hotel i apartaments turístics. Els solars que es preveuen destinar a aquesta ampliació estan ocupats per terrenys agrícoles en desús. Pel que fa a Tortosa (Baix Ebre), s'ha aprovat una modificació urbanística per ampliar les instal·lacions de Jabil, l'antiga Plásticos Castellà. També s'ha aprovat resituar el tanatori de Gandesa, ara en una edificació industrial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona