Urbanisme

El mas Bosch d'Avinyonet de Puigventós serà un nou hotel a finals del 2017

La Comissió d'Urbanisme ha donat el vistiplau al projecte de rehabilitació de l'antiga masia fortificada per fer-ne un establiment d'unes 15 habitacions

El mas Bosch, situat al paratge de les Tres Cases, a pocs metres del camí vell que va de Figueres a Avinyonet de Puigventós i a uns tres quilòmetres del poble, es transformarà en un nou establiment hoteler de tres o quatre estrelles (encara està per definir) amb una quinzena d'habitacions. La Comissió d'Urbanisme de Girona ha donat aquest mes de novembre el vistiplau a les obres de reforma necessàries per convertir les edificacions existents en un establiment hoteler, a partir d'un sostre existent d'uns 2.146 m², que integra el mas original i altres cossos agrícoles, es preserva un sostre de 1.705 m² i es possibilita arribar a un sostre màxim de 2.592 m². Urbanisme valora positivament l'actuació ja que, d'acord amb les determinacions del planejament territorial i urbanístic, es manté la parcel·lació i la morfologia dels espais exteriors i també la volumetria, la tipologia i les composicions arquitectòniques originals.

També ho veu positivament l'alcalde d'Avinyonet, Josep Maria Bartolomé, que valora la importància d'una nova activitat econòmica pel poble i recalca que en els últims anys hi ha hagut diverses iniciatives per obrir botigues o bars a Avinyonet, però aquests establiments han anat tancant.

Per la seva banda, el promotor del nou hotel, Dario Campos, explica que la previsió és poder obrir l'establiment el desembre del 2017, i que l'objectiu és adequar aquesta masia fortificada del segle XVI en un establiment d'entorn rural, amb equipaments complementaris com ara una piscina termal.

Campos hi afegeix que el projecte es fa en concertació i complementarietat amb el Club de Polo Empordà, situat a prop i que atrau la presència de practicants d'aquesta disciplina (fins i tot de l'Argentina on aquest esport és molt popular), que s'han d'allotjar a la zona.

LA XIFRA

2.592
m².
És la capacitat de sostre que ha validat Urbanisme per transformar la masia en un hotel de 15 habitacions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona