Els veïns de Sant Martí Vell presenten una seixantena d'al·legacions al pla general

L'Ajuntament diu que les estudiarà sense pressa

L'Ajuntament de Sant Martí Vell, encapçalat per l'alcaldessa, Maria Àngels Vilà, va aprovar inicialment el POUM el juliol passat. Els veïns no estan d'acord amb el projecte, perquè consideren que en surten perjudicats i que el creixement és excessiu. La disconformitat amb el projecte ha comportat la creació de la plataforma Salvem Sant Martí Vell, entitat que ha recollit unes noranta firmes de gent empadronada amb dret a vot, i altres cinc-centes entre altres persones del poble i dels municipis del voltant, segons va dir la portaveu del grup, Marina Mir. La plataforma demana a l'Ajuntament que «els escolti i que aturi el projecte», alhora que anuncia més mobilitzacions.

Per la seva part, el regidor d'Urbanisme, que afirma que el consistori intentarà estudiar les al·legacions durant el temps que faci falta i que tornaran a reunir-se amb els veïns, si convé, diu que la voluntat del govern és atendre les peticions de la gent dins del que permet la llei: «El POUM afecta tot el poble perquè gairebé tothom hi té terrenys afectats», diu Vilà, que qualifica de «complicat» el tema, perquè «es un municipi molt petit on no hi ha zones urbanes i la gent del poble ha hagut de marxar». Al mateix temps, Vilà manté la necessitat del pla general, perquè ni tan sols tenen normes subsidiàries. Vilà qualifica el creixement previst de «moderat» perquè preveu 90 noves cases en tot el municipi.

L'Exalcalde de Cervià de Ter demana l'anul·lació del POUM

L'Ajuntament de Cervià de Ter també té aprovat inicialment el pla general. L'exalcalde Jordi Valls ha presentat una al·legació en què demana l'«anul·lació» del projecte en considerar que té «dèficits» perquè, entre altres coses no preveu un corredor per una possible variant. Valls demana també l'«anul·lació» d'un conveni de l'Ajuntament amb les empreses Rafael Baró i Instal·lacions Ramaderes Racosta per les facilitats de permanència al lloc a canvi de compensacions econòmiques. L'alcaldessa, Meritxell Altisent, no va poder fer ahir declaracions sobre aquestes consideracions de Valls.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona