Urbanisme

Esquí

Urbanisme aprova cinc noves pistes per ampliar Baqueira

Llum verd per engrandir el domini de l'estació cap a la zona de Beret

Es preveu que la temporada vinent el nou espai esquiable ja podrà estar funcionant a ple rendiment

L'estació d'esquí de Baqueira Beret engrandirà el seu domini esquiable. La Comissió d'Urbanisme d'Aran va aprovar ahir el projecte per dur a terme una ampliació amb cinc noves pistes d'esquí alpí a l'estació aranesa. L'ampliació comporta un creixement de la instal·lació en cinc quilòmetres esquiables més. Les pistes es construiran a la zona de Beret i es preveu que la temporada 2017/18 ja estiguin en funcionament.

La llargada de les pistes que ha plantejat l'estació oscil·la entre els 650 metres, la més curta, i els 1,3 quilòmetres, la més llarga. A aquesta nova zona s'hi traslladarà un remuntador tancat des del 2014. El creixement de l'estació avança per l'àrea de Beret. Actualment Baqueira Beret disposa de 151 quilòmetres esquiables, unes prestacions que converteixen l'estació aranesa en una de les que donen més oferta esquiable arreu del Pirineu. El llum verd d'Urbanisme en aquest tema arriba després que un estudi d'impacte ambiental no mostrés oposició al projecte de creixement de l'estació.

Pel que fa a l'ampliació cap a la zona del Pallars, concretament a la Peülla, el director general d'Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, va posar de manifest ahir que s'està en espera de l'informe d'impacte ambiental per desencallar el pla especial.

Pel que fa a la urbanització de la zona de Ruda (Naut Aran), tot i que hi ha sentències judicials en contra, la Generalitat considera que va quedar tot legalitzat l'any 2015.

Serra va exposar que els veïns han tornat a acudir a la justícia per aquesta qüestió i que serà en aquesta seu judicial on es resoldrà l'assumpte.

Durant la Comissió d'Urbanisme d'Aran també es va parlar del pla d'ordenació urbanística municipal de Vilamós, que preveu el creixement en dos àmbits (un a cada extrem del nucli urbà) amb usos residencials i hotelers.

Pel que fa al barri de la Bordeta (Naut Aran), s'han tirat endavant les normes perquè les bordes puguin ser reconegudes com a construccions i els càmpings, també. Un possible sector industrial en aquesta zona ha quedat pendent d'aprovació en el futur perquè es vol gestionar de manera més acurada pel fet de ser zona inundable.

Durant la sessió també va quedar aprovada la modificació de les normes subsidiàries del planejament en relació amb la regulació de les bordes i cabanes en sòl no urbanitzable. El municipi de Vielha és l'únic de l'Aran que ha quedat fora d'aquesta aprovació per manca de documentació. Està previst que la documentació serà aportada en la pròxima reunió i passarà a formar part de la modificació de les normes referent a bordes i cabanes.

LA XIFRA

151
quilòmetres esquiables té avui dia Baqueira Beret. Amb la nova ampliació, creix cinc quilòmetres més.

LA FRASE

El creixement amb les noves cinc pistes té un informe mediambiental favorable
Agustí Serra
director general d'urbanisme

LA DATA

2017/18
És la temporada en què entrarà en funcionament el nou espai esquiable de l'estació aranesa

Un creixement constant

El Departament de Territori de la Generalitat posa de manifest en un informe que des dels anys vuitanta Baqueira Beret plantejava l'ampliació del domini esquiable cap a l'interior de la Val d'Aran o el Pallars Sobirà. Finalment, a finals dels noranta es va decantar pel Pallars Sobirà, concretament pel sector de les valls d'Àrreu, dins el municipi d'Alt Àneu. El 1998 l'Ajuntament d'Alt Àneu va aprovar les normes subsidiàries (NNSS) de planejament, que facilitaven l'ampliació, ja que permetien ocupar una part del sòl no urbanitzable de la zona per a la pràctica d'esports d'hivern, amb la prèvia redacció d'un pla especial.

L'any 1999 Baqueira Beret va presentar un pla especial urbanístic per ampliar les pistes d'esquí en 1.400 hectàrees cap a la vall d'Àrreu. Això va portar l'estació aranesa a doblar de cop la seva superfície.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona