Urbanisme

Canet podria tenir en funcionament el centre especial Els Garrofers al setembre

L'espai residencial i centre de dia per a disminuïts podrà atendre una setantena de persones

La particular orografia del terreny ha permès jugar amb diferents nivells en un edifici que, malgrat la seva magnitud, queda força adaptat al paisatge. A la part més alta s'hi habiliten els habitatges destinats a aquelles persones que tenen disminucions suficientment greus per haver de necessitar ajuda i atenció tota la vida. La seixantena de places que estaran disponibles es distribueixen en mòduls de deu que comparteixen una zona central de menjador i sala d'estar i els lavabos. L'espai exterior es concebrà com un jardí comunitari. L'arquitecte, David Sainz, va puntualitzar que cada aspecte de l'obra «ha estat pensat i debatut per crear els espais adequats a les necessitats dels usuaris que hi viuran». Colors primaris, fustes càlides i fins i tot habitacions amb el sostre en forma d'arc «conformen l'ambient ideal».

A la part baixa de l'edifici s'hi ubiquen les zones comunitàries: grans aules amb molta llum i els despatxos dels professionals que atendran els residents i la recepció. Una piscina climatitzada per desenvolupar activitats motrius corona unes instal·lacions que disposaran dels últims avenços pel que fa a seguretat i control. La presidenta de l'entitat Mar i Cel, que fa anys que treballa per tirar endavant el centre, Anna Segura, insisteix a destacar que l'edifici «resoldrà el futur d'aquelles famílies que han d'atendre una persona disminuïda i que patien perquè, sobretot, els pares es feien grans i ja no se'n podien fer càrrec». Per Segura, es tracta d'obrir les portes de les instal·lacions, de donar-les a conèixer i d'aconseguir «que Canet se les faci seves, perquè ha costat molt fer-les realitat».

Un projecte social de 5 milions

El centre residencial Els Garrofers haurà representat tant per Canet com per l'entitat Mar i Cel un sobreesforç entès només com la resposta de l'administració a les necessitats d'un col·lectiu sovint massa desconegut. L'Ajuntament, encapçalat per l'alcalde, Joaquim Mas (PSC), va fer el primer pas cedint els terrenys municipals de la zona del Grau, uns 5.000 m², i incentivant la creació de la fundació Els Garrofers. Un pas imprescindible perquè l'entitat pogués optar a subvencions dels departaments de Cultura, Salut i Benestar Social de la Generalitat. Un total d'1,8 milions d'euros per a un cost global que arribarà als 5 milions. La fundació que gestionarà el centre té com a president l'alcalde de Canet, un fet que hauria de garantir la bona entesa entre administracions en cas que es necessiti fer més inversions. El centre donarà feina a prop d'una cinquantena de persones, perquè la tipologia dels residents reclama gairebé una atenció personalitzada de cadascun d'ells.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona