Urbanisme

Més de 30 actuacions a fer al parc Central de Girona

Són les diferents fases dels projectes pendents d'executar, segons el cronograma que ha fet Adif de la continuació i els terminis de l'obra

La meitat nord de la llosa ha d'estar feta a mitjan juliol

L'empresa Adif té pendent d'executar a Girona fins a trenta-dues actuacions per enllestir les obres de recuperació del parc Central i les de millora de la seguretat fora de l'àmbit del parc. Així es detalla en el cronograma que la companyia va fer arribar divendres a l'Ajuntament de Girona, tal com havia promès el president de l'ens ferroviari, Juan Bravo, a l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i al regidor responsable del seguiment del projecte ferroviari, Carles Ribas. Va ser en la reunió que es va celebrar a Madrid dimarts de la setmana passada. La previsió, confirma el document, és acabar-ho tot a final d'any. Aquestes trenta-dues accions són fases diverses de dotze projectes pendents de les obres del TAV –els que es detallen en el gràfic adjunt.

A l'estiu s'haurien d'acabar els moviments de terres, la instal·lació de serveis d'aigua potable, el sanejament i els llums a la meitat nord del parc.

Pel que fa als treballs per treure el finger, s'iniciaran a mitjan juny amb la retirada i la reposició d'instal·lacions. A partir de l'agost es farà el desmuntatge. Està previst enllestir-ho a mitjan octubre. Aquesta ha estat una operació molt reclamada pels veïns, que consideren que l'actual estructura causa un efecte barrera al parc i el fa menys diàfan. Pel que fa a la urbanització del sector sud del parc, està previst començar-la al setembre. Ha d'estar feta a final de desembre.

La seguretat

Un dels aspectes que està causant més preocupació ciutadana és la seguretat dels viatgers dins del túnel. Queden per acabar les sortides d'emergència a fi que siguin practicables i implementar-hi serveis diversos de seguretat dins i fora del túnel.

Pel que fa a les sortides d'emergència, a final de maig començaran a adaptar les cobertes de sis, i també les de dos edicles de ventilació. Serà un cop es tingui l'autorització per a la continuació provisional dels treballs, que s'espera per aquelles dates.

Pel que fa a mesures addicionals de seguretat dins del túnel, s'impulsarà la instal·lació dels equips del sistema de comunicacions que ha de permetre la integració a la xarxa Rescat. Per millorar la protecció contra incendis s'instal·laran hidrants, una columna seca i un dipòsit. A més, s'instal·laran ventiladors que facilitin la renovació d'aire dins la infraestructura.

LES DATES

18.08.08
van començar
les obres del TAV a Girona amb la promesa que durarien 33 mesos. N'han passat més de 100.
08.01.13
es va estrenar
el túnel del TAV. A hores d'ara, però, encara no està aprovat el pla d'autoprotecció.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona