Urbanisme

municipal

el cas de la llotja

Els dubtes encallen revertir el solar annex de la Llotja

El CNC farà un segon informe després de posar la por al cos als consellers sobre si la recuperació del terreny pot comportar un alt cost

Veto a ampliar la pròrroga per construir els pisos previstos

El Centre de Negocis i Convencions (CNC), l'empresa municipal propietària de la Llotja, encarregarà un segon informe jurídic per disposar de més informació abans de prendre qualsevol decisió sobre l'execució del dret de reversió del solar annex al Palau de Congressos.

El primer informe, filtrat fa dos dies, ha generat dubtes entre els consellers de l'empresa i els ha posat la por al cos per una possible elevada indemnització que el CNC i la Paeria haurien de pagar a l'actual propietari del solar per denúncia de clàusules abusives en el contracte. La Paeria, segons el tinent d'alcaldia i conseller delegat del CNC, Rafael Peris, creu que hi ha jurisprudència que empararia el propietari.

No obstant, el contracte signat el 2007 assegura en una de les seves clàusules que el solar revertiria en favor del CNC, “amb totes les seves accessions i edificacions, sense indemnització, així com amb la pèrdua de la fiança i de totes les quantitats abonades en concepte de preu de compra” si l'adjudicatari no compleix els compromisos i terminis fixats.

I aquests compromisos implicaven fa deu anys aixecar dos gratacels de 16 i 22 plantes al solar annex de la Llotja. La Paeria ha concedit dues pròrrogues als propietaris, que ara és el BBVA, però mai s'ha posat ni un totxo.

El consell d'administració extraordinari del CNC, impulsat pels consellers del PDeCAT, ERC i la Crida, no va aconseguir prendre una decisió sobre la reversió, però sí que, a més d'encarregar aquest nou informe, va acordar vetar la concessió de noves pròrrogues al BBVA i sol·licitar una taxació externa del solar per conèixer el valor que té ara. La prudència, per tant, va guanyar en aquest consell.

LA XIFRA

49,5
milions d'euros
va pagar la constructora Cerbat, avalada per Caixa Catalunya, pel solar annex de la Llotja.

LA DATA

18.4.2017
Data límit
dels propietaris per demanar permisos i presentar projectes per construir dos gratacels a la zona.

Divisió d'opinions entre els grups

“Algú va pagar 49 milions d'euros per aquest solar, que són els que van servir per construir la Llotja, i si ara es demana una reversió algú es pot sentir perjudicat”, segons Rafael Peris, conseller delegat de CNC. Aquest també va recordar, fet que apareix tot sovint en aquesta polèmica, que els consellers són responsables de les pèrdues de l'empresa a títol particular.

La regidora i representant del PDeCAT i Unió, Rosa Salmerón, va proposar l'execució forçosa dels dos gratacels si finalment el CNC decideix no tirar endavant la reversió. També va criticar la filtració de l'informe jurídic. Carles Vega, d'ERC, va remarcar: “Fa set anys que el CNC hauria pogut exercir la clàusula de reversió o almenys tenir clar si se'n podia o no fer ús.” ERC, igual que la Crida i el PDeCAT, creu que la reversió a cost zero és possible. El representant de la Crida per Lleida-CUP, Ferran Dalmau, va criticar que l'informe del CNC “apunti cap a no exercir la reversió del solar”. José Luis Osorio, de Ciutadans, va demanar prudència en la presa de decisions pel cost que pot comportar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona