Urbanisme

El polígon del crematori de Manresa, al ple

La sessió debatrà l'aprovació perquè Mémora pugui aixecar la instal·lació

El ple de Manresa votarà demà l'aprovació definitiva del pla parcial del polígon de la Plana del Pont Nou que, entre altres coses, ha de permetre que l'empresa Inversiones Funerarias Reunidas, que està vinculada al grup Mémora i que és propietària d'una de les parcel·les des del 2006, pugui aixecar en aquesta zona el primer forn crematori que tindrà la ciutat.

El punt de l'ordre del dia es preveu calent, ja que dos dels grups de l'oposició han acusat recentment l'equip de govern de CDC i ERC d'amagar informació sobre la instal·lació. I és que va ser el PSC el que va revelar, ara fa un mes, que hi havia una empresa interessada a construir un crematori en una zona que és molt propera al cementiri, però també de la zona esportiva del Congost. El seu líder, Felip González, va assegurar que el seu grup estava a favor de la instal·lació, però va criticar el govern local per no haver-ho explicat.

Arran de la publicació dels socialistes, la CUP va assegurar sentir-se “enganyada”. Consideren que la instal·lació, de titularitat privada, “va en contra de la moció que es va aprovar al Consell Comarcal per estudiar una futura gestió pública del servei”. Per acabar de reblar el clau, la comarca podria passar de no tenir crematori a tenir-ne dos, ja que en paral·lel existeix un altre projecte a Sant Fruitós de Bages que, a més, està pensat per oferir un servei comarcal.

Medalla per al dirigent veïnal Josep Rueda

En el ple de demà també es donarà compte de la resolució que ha signat l'alcalde, Valentí Junyent, per iniciar l'expedient que ha de permetre atorgar la Medalla de la Ciutat al Mèrit Cívic a l'històric dirigent veïnal del barri de la Font dels Capellans Josep Rueda Cruz, que el mes de març passat va deixar la presidència de l'associació de veïns després d'haver-la dirigit durant 38 anys. En el mateix ple també es farà l'aprovació definitiva per a l'atorgament d'una altra medalla, en aquest cas al mèrit cultural, que es donarà a títol pòstum al cineasta manresà Joan Soler Foyé, ideòleg del Festival Internacional de Cinema Negre de Manresa, el Fecinema. Va morir fa tres anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona