Urbanisme

patrimoni històric

Culmina la declaració de Palau-sator com a BCIN

El Consell degovern de la Generalitat tanca el tràmit, que amplia el perímetre inicial del 1984

El govern de la Generalitat va acordar ahir declarar bé cultural d'interès nacional (BCIN), en la categoria de monument històric, el nucli de Palau-sator, originat al voltant d'un castell anterior al segle X. La culminació de l'expedient amplia la zona protegida respecte als tràmits incoats el 1984 i arxivats l'any passat, en què només es protegia el perímetre comprès a l'interior de la muralla medieval.

Entre els afegits, s'hi incorpora el barri del Raval, que es va desenvolupar a l'entorn de l'església de Sant Pere, a més d'aquelles edificacions antigues exteriors al nucli però amb front al carrer dels Extramurs –com ara el Mas Riera, el Mas Pou i l'ajuntament–, que per la seva disposició o les seves característiques arquitectòniques es consideren consubstancials a l'estructura urbana històrica característica de Palau-sator. Però que havien quedat fora de l'expedient de fa tres dècades. Així doncs, el conjunt delimitat inclou el major nombre d'edificis històrics de diverses èpoques i també carrers i espais urbans, públics i privats, que permeten explicar l'evolució històrica de la població, a més del subsol de la zona delimitada, per la informació històrica que puguin aportar.

Ara el consistori, que ja va suspendre llicències quan es va reiniciar el procés, ha de posar fil a l'agulla per vetllar pels nous elements protegits. Un recurs seria redactar un pla especial per regular les possibilitats d'intervenció, però l'alcalde, Joan Sabrià, assegura que només el preveu si reben suport econòmic d'altres administracions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona